fbpx

Morberg passerar 1 miljon sålda kokböcker

Per Morberg, kokboksförfattare. Foto: Erik Olsson.

Per Morberg har nyligen släppt sin tionde kokbok på Bonnier Fakta och med detta har hans böcker sålt i över 1 miljon exemplar i Sverige.

– När jag kom till Bonnier Fakta för 10 år sedan och sa att jag skulle sälja 100 000 ex skrattade försäljningschefen åt mig och förklarade hur bokbranschen fungerade. Då förklarade jag hur Per Morberg fungerar, säger Per i ett pressmeddelande. 

Över en miljon sålda kokböcker betyder att vart femte hem i landet har en av Per Morbergs kokböcker i köket. Sedan den första kokboken kom ut 2009 har Per Morberg delat med sig av sin unika syn på mat, råvaror och kokkonsten och därigenom skapat sig en helt egen plats i mat-Sverige. 

ANNONS

– Per står för en matlagning som är enkel, tydlig och genuin. Men sen är det något mer. Det är som att smaken och känslan för den goda maten sitter i händerna på honom, eller faktiskt hela kroppen. Det tror jag alla känner som sett Per laga mat. Det är okonstlat och direkt. Per är helt enkelt Per. Och däri ligger kraften i hans författarskap. Han är helt unik, säger Martin Ransgart, förläggare till Pers böcker. 

Med sin nya bok Morberg Bakfickan vill Per Morberg bjuda på rak och enkel mat som man kan hitta på de matställen han gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet och puben. 

– Som liten fick jag ofta följa med när mina föräldrar gick ut och åt på kvarterskrogar. Jag fascinerades av den speciella världen i världen som kallas restaurangvärlden och ville bli kock. Finrestaurangernas bakfickor blev min väg in i köket. Här fanns inga krav på slips och kavaj, menyn var kort och maten förstklassig, säger Per. 

Morberg Bakfickan

Morberg Bakfickan

  • Förlag: Bonnier Fakta
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-11-07
  • ISBN: 9789178870370❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny