ANNONS

Morberg passerar 1 miljon sålda kokböcker

Per Morberg, kokboksförfattare. Foto: Erik Olsson.

Per Morberg har nyligen släppt sin tionde kokbok på Bonnier Fakta och med detta har hans böcker sålt i över 1 miljon exemplar i Sverige.

– När jag kom till Bonnier Fakta för 10 år sedan och sa att jag skulle sälja 100 000 ex skrattade försäljningschefen åt mig och förklarade hur bokbranschen fungerade. Då förklarade jag hur Per Morberg fungerar, säger Per i ett pressmeddelande. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Över en miljon sålda kokböcker betyder att vart femte hem i landet har en av Per Morbergs kokböcker i köket. Sedan den första kokboken kom ut 2009 har Per Morberg delat med sig av sin unika syn på mat, råvaror och kokkonsten och därigenom skapat sig en helt egen plats i mat-Sverige. 

– Per står för en matlagning som är enkel, tydlig och genuin. Men sen är det något mer. Det är som att smaken och känslan för den goda maten sitter i händerna på honom, eller faktiskt hela kroppen. Det tror jag alla känner som sett Per laga mat. Det är okonstlat och direkt. Per är helt enkelt Per. Och däri ligger kraften i hans författarskap. Han är helt unik, säger Martin Ransgart, förläggare till Pers böcker. 

Med sin nya bok Morberg Bakfickan vill Per Morberg bjuda på rak och enkel mat som man kan hitta på de matställen han gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet och puben. 

– Som liten fick jag ofta följa med när mina föräldrar gick ut och åt på kvarterskrogar. Jag fascinerades av den speciella världen i världen som kallas restaurangvärlden och ville bli kock. Finrestaurangernas bakfickor blev min väg in i köket. Här fanns inga krav på slips och kavaj, menyn var kort och maten förstklassig, säger Per. 

ANNONS
Morberg Bakfickan

Morberg Bakfickan

  • Förlag: Bonnier Fakta
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-11-07
  • ISBN: 9789178870370

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se