ANNONS

Alla EU-parlamentariker får Dawit Isaak-bok

De 751 ledamöterna i EU-parlamentet kommer att få var sin bok skriven av Dawit Isaak. Arkivbild: KALLE AHLSÈN/TT.

Organisationen Reportrar utan gränser kommer att ge samtliga 751 ledamöter i EU-parlamentet var sin bok av den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak.

Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea i över 18 år utan dom och Reportrar utan gränser skriver i ett pressmeddelande: ”Det är en angelägenhet för hela EU när en av unionens medborgare fängslas i strid med eritreansk lag, afrikanska människorättskonventioner och den internationella folkrätten”.

Organisationen skriver även att Dawit Isaak är den ende journalisten och EU-medborgaren som har adopterats som samvetsfånge av Amnesty International, och menar att ”det gör honom unik och ger EU extra ansvar”.

Ledamöterna kommer att få en översättning av Dawit Isaaks debutbok Hopp : historien om Moses och Mannas kärlek & andra texter, som även innehåller en pjäs och artiklar skrivna för dagstidningen Setit, som förbjöds av den eritreanska regeringen 2001.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se