ANNONS

Louise Bäckelin och Modernista tar över Mima förlag

Louise Bäckelin blir nu tillsammans med Modernista ensam ägare till Mima förlag. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Fyra ägare blir två i Mima förlag när Mica Mathiasson och Andrea Gruvmalm lämnar förlaget. Modernista och Louise Bäckelin driver förlaget vidare men har valt bort Vårlistan 2020.

– Mima förlag har gått bra ekonomiskt men nu befinner vi oss i ett skede där jag och Modernista växlar upp samtidigt som Mica väljer att kliva av tillsammans med Andrea, säger Louise Bäckelin.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Hon driver också LB Förlag som delar lokaler med Mima förlag och har därför god insyn i det dagliga arbetet. Mica Mathiasson är föräldraledig och har inte varit så involverad i förlaget det senaste halvåret. Stefan Skog som vikarierat som förlagschef på Mima förlag slutar i mitten av november.

Mima förlag hade ett bra 2018 då man omsatte 5,7 Mkr med en vinst på 280 Tkr.

ANNONS

– Vi kommer kanske inte riktigt upp i den nivån i år, vi kommer i alla fall inte att öka omsättningen, säger Louise Bäckelin.

Så vad händer med Mima förlag framöver? Författarna har informerats om förändringen på ägar- och ledningssidan.

– Vi har tagit beslut om att inte göra någon vårlista för Mima förlag. Men vi jobbar vidare med höstens titlar och backlisten. Vi är inte riktigt säkra på hur vi ska göra med förlaget framöver, om vi ska flytta över författarskapen till LB Förlag och Modernista eller behålla Mima förlag som ett förlag med egen utgivning även framöver, säger Louise Bäckelin.

Även LB Förlag har utvecklats starkt. Bokslutet per siste mars 2019 visade en omsättning på 10,4 Mkr och ett resultat på 642 Tkr. I år siktar Louise Bäckelin mot 15 Mkr i omsättning.

En av de författare som kommer ut på Mima förlag i höst är Anna Ihrén vars nya bok Maskmakaren släpps den här veckan.

– Mima och LB har samarbetat väldigt tätt redan tidigare så det kändes naturligt. Jag fortsätter skriva på min kommande deckare Mästaren som vanligt. Varje morgon blir det en ny scen precis som tidigare dagar och år, säger Anna och tillägger:

– Det känns spännande eftersom Louise är en väldigt duktig och omtyckt förläggare. Jag är nyfiken på framtiden.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL