Coraline sätts upp på Folkoperan i Stockholm. Pressbild: Stephen Cummiskey/Royal Opera House.

Fantasyromanen ”Coraline” av Neil Gaiman blir ungdomsopera

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Barn- och ungdomsromanen ”Coraline” av författaren Neil Gaiman blir föreställning på Folkoperan, med musik av Mark-Anthony Turnage.

Operan är en samproduktion med Royal Opera i London, men den här gången har alla sånger översatts till svenska.

”Folkoperan har länge velat erbjuda en fullskalig familjeföreställning som belyser barnens perspektiv och idévärld”, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan, enligt ett pressmeddelande.

Coraline, som också blev Oscarsnominerad 2009 (bästa animerade film), handlar om en 11-årig flicka som flyttar in i ett hus som visar sig rymma en värld där allt är spegelvänt och där alla har knappar i stället för ögon.

I Folkoperans uppsättning spelas Coraline av Sanna Gibbs, och föräldrarna av Jacqueline Miura och Olle Persson.

Uppsättningen beskrivs som en ”äventyrsopera för unga” och har premiär i februari nästa år.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL