ANNONS

Fantasyromanen ”Coraline” av Neil Gaiman blir ungdomsopera

Coraline sätts upp på Folkoperan i Stockholm. Pressbild: Stephen Cummiskey/Royal Opera House.

Barn- och ungdomsromanen ”Coraline” av författaren Neil Gaiman blir föreställning på Folkoperan, med musik av Mark-Anthony Turnage.

Operan är en samproduktion med Royal Opera i London, men den här gången har alla sånger översatts till svenska.

”Folkoperan har länge velat erbjuda en fullskalig familjeföreställning som belyser barnens perspektiv och idévärld”, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan, enligt ett pressmeddelande.

Coraline, som också blev Oscarsnominerad 2009 (bästa animerade film), handlar om en 11-årig flicka som flyttar in i ett hus som visar sig rymma en värld där allt är spegelvänt och där alla har knappar i stället för ögon.

I Folkoperans uppsättning spelas Coraline av Sanna Gibbs, och föräldrarna av Jacqueline Miura och Olle Persson.

Uppsättningen beskrivs som en ”äventyrsopera för unga” och har premiär i februari nästa år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL