ANNONS

Svensk Handel vill se lägre hyror

Många bokhandlare ser att hyran blir en allt tyngre post när försäljningen sjunker. Men det gäller alla butiker. Svensk Handel larmade i veckan om att sko- och modebutiker har det tufft och att det särskilt är höga hyror som tynger.
– Om fastighetsägarna vill hålla stadskärnor och köpcentrum levande måste de ta till sig av detta, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.
Bokhandlare bör studera andra branscher och kräva lägre hyror, både i centrala lägen och köpcentrum. De flesta experter menar att ehandeln kommer att driva ner hyresnivåerna för butiksytor då kundgenomströmningen minskar och det är den man betalar för.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se