Tua Forsström tilldelas Ferlinpriset 2019

Poeten Tua Forsström tilldelas årets Ferlinpris. Hon växte upp i västra Nyland, i en svenskspråkig bygd, men bor i dag i Helsingfors. Forsström föddes 1947 och är mest känd som lyriker även om hon också har skrivit bland annat dramatik och samarbetat med nordiska tonsättare.
Nils Ferlinsällskapets motivering: ”Tua Forsström får 2019 års Ferlinpris för att med värme och skärpa ha fört vidare den enastående tradition som visar att svensk lyrik fortfarande har två hemländer”.
Hennes tolfte och senaste diktsamling ”Anteckningar” kom 2018 och handlar om sorg, något som hon även skrivit om tidigare. I februari i år blev det klart att Tua Forsström ersätter Katarina Frostenson på stol nummer 18 i Svenska Akademien. Nils Ferlinsällskapet delar även ut ett trubadurpris, i år tilldelas det till Tommy Körberg. Priserna delas ut 24 oktober.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL