ANNONS

Tua Forsström tilldelas Ferlinpriset 2019

Poeten Tua Forsström tilldelas årets Ferlinpris. Hon växte upp i västra Nyland, i en svenskspråkig bygd, men bor i dag i Helsingfors. Forsström föddes 1947 och är mest känd som lyriker även om hon också har skrivit bland annat dramatik och samarbetat med nordiska tonsättare.
Nils Ferlinsällskapets motivering: ”Tua Forsström får 2019 års Ferlinpris för att med värme och skärpa ha fört vidare den enastående tradition som visar att svensk lyrik fortfarande har två hemländer”.
Hennes tolfte och senaste diktsamling ”Anteckningar” kom 2018 och handlar om sorg, något som hon även skrivit om tidigare. I februari i år blev det klart att Tua Forsström ersätter Katarina Frostenson på stol nummer 18 i Svenska Akademien. Nils Ferlinsällskapet delar även ut ett trubadurpris, i år tilldelas det till Tommy Körberg. Priserna delas ut 24 oktober.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se