ANNONS

HarperCollins lägger hundratals backlist-titlar i Kindle Unlimited

HarperCollins har lagt upp hundratals backlist-titlar i Amazons Kindle Unlimited-tjänst i UK och Australien, skriver The Bookseller. Tidigare har de stora förlagen varit tveksamma till abonnemangstjänster som Kindle Unlimited. Men nu hoppas de kunna driva försäljningen av nya böcker genom att erbjuda äldre titlar för abonnenter i Kindle Unlimited. I augusti fördelade Amazon 25,8 miljoner pund (motsvarande 314 Mkr) från royaltypotten i UK. HarperCollins har redan titlar hos Scribd och Bookbeat.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »