ANNONS

Fler vuxna lyssnar på ljudböcker i USA

Andelen vuxna amerikaner som lyssnar på ljudböcker har ökat från 11 procent 2011 till hela 20 procent 2019, enligt en ny rapport från Pew Research Center. Den stora ökningen har skett de tre senaste åren med sex procentenheter. Däremot har eboksläsandet minskat, från 28 procent till 25 procent. Även totalt sett har bokläsandet minskat. Andelen amerikaner som läst en bok det senaste året sjönk från 79 procent 2011 till 72 procent 2019 (undersökningen gjordes i januari-februari i år). Tryckta böcker dominerar fortfarande även om andelen minskat till 65 procent (71 procent 2011). (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se