ANNONS

Mängder av knivar beslagtagna på Bokmässan

I väskkontroller på Bokmässan i Göteborg har 17 knivar beslagtagits bara under fredagen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Bara under fredagen beslagtogs 17 knivar och totalt runt 25 vassa föremål som besökare försökt ta med sig in på Bokmässan i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Alla besökares väskor kontrolleras och i plastlådor har allt ifrån multiverktyg och saxar till vinflaskor och cava hamnat. En kniv som fastnade i kontrollen hade ett 15 centimeter långt blad.

Kontrollerna genomförs för att öka säkerheten, enligt arrangören.

– Väskkontrollerna är en del av vårt säkerhetsarbete. För allas trygghet inne på Bokmässan tittar man igenom väskorna. Mer än så kommenterar vi inte vad de letar efter. Är det så att man har något som inte får tas med in får man lämna in väskan i garderoben och hämta ut den när man går hem, säger Frida Edman, mässansvarig på Bokmässan, till GP.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se