Inför Bokmässan 2019 med Fridah Jönsson

Fridah Jönsson, PR-person och journalist. Foto: Privat

Det drar ihop sig till årets Bokmässa och vi passar på att ställa några frågor till folk som ska dit. Idag: Fridah Jönsson som jobbar med PR åt författare och förlag.

Hej Fridah, vad kommer du göra på Bokmässan i år?
– Glida omkring! Jag jobbar med en del förlag och författare som jag inte träffar så ofta då de inte sitter i Stockholm, så jag ska göra det jag alltid gör på mässan: Gå och störa dem i deras monter när de försöker jobba. 

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Vad ser du mest fram emot med årets mässa?
– Att se hur Feelgoodscenen utvecklar sig! Det är ju hur kul som helst att den här genren får en egen scen och jag hoppas att den blir välbesökt.

Hur många gånger har du varit där?
– Min premiär var 2015 så detta blir femte gången! Jag har känt mig som en veteran de senaste två åren – tills jag kommer till mässhallen och ser folk som har med sig Dramaten-väskor för att slippa bära hem alla sina nya inköp.

Har du något favoritställe du alltid brukar besöka?
– Jag fastnar alltid bland olika tidnings- och magasinsmontrar, förmodligen för att det känns så oerhört lyxigt att man får TA papperstidningar helt gratis?! Och jag tror inte att jag någonsin blivit besviken när jag gått förbi Atlas eller ETC:s montrar, så det ska jag såklart göra även i år. Jag är även en förespråkare för att sätta sig ett tag i de där sköna snurrfåtöljerna som står i foajén, om någon sådan är ledig kan man sitta där och se ut som att man väntar på ett viktigt möte med en förlagschef medan man egentligen bara sitter och spanar på författare och Gossip Girl-lyssnar på alla som går förbi.

Vilka är dina bästa tips till andra som ska dit?
– Jag tycker att det kan kännas ganska välgörande att åka upp en våning ibland, där Se Människan och poesiscenerna ligger, ljudnivån där är betydligt mer human än på första våningen och man hittar ofta sig själv lyssnandes på samtal som man kanske annars hade missat.

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.