fbpx

Inför Bokmässan 2019 med Fridah Jönsson

Fridah Jönsson, PR-person och journalist. Foto: Privat

Det drar ihop sig till årets Bokmässa och vi passar på att ställa några frågor till folk som ska dit. Idag: Fridah Jönsson som jobbar med PR åt författare och förlag.

Hej Fridah, vad kommer du göra på Bokmässan i år?
– Glida omkring! Jag jobbar med en del förlag och författare som jag inte träffar så ofta då de inte sitter i Stockholm, så jag ska göra det jag alltid gör på mässan: Gå och störa dem i deras monter när de försöker jobba. 

Vad ser du mest fram emot med årets mässa?
– Att se hur Feelgoodscenen utvecklar sig! Det är ju hur kul som helst att den här genren får en egen scen och jag hoppas att den blir välbesökt.

ANNONS

Hur många gånger har du varit där?
– Min premiär var 2015 så detta blir femte gången! Jag har känt mig som en veteran de senaste två åren – tills jag kommer till mässhallen och ser folk som har med sig Dramaten-väskor för att slippa bära hem alla sina nya inköp.

Har du något favoritställe du alltid brukar besöka?
– Jag fastnar alltid bland olika tidnings- och magasinsmontrar, förmodligen för att det känns så oerhört lyxigt att man får TA papperstidningar helt gratis?! Och jag tror inte att jag någonsin blivit besviken när jag gått förbi Atlas eller ETC:s montrar, så det ska jag såklart göra även i år. Jag är även en förespråkare för att sätta sig ett tag i de där sköna snurrfåtöljerna som står i foajén, om någon sådan är ledig kan man sitta där och se ut som att man väntar på ett viktigt möte med en förlagschef medan man egentligen bara sitter och spanar på författare och Gossip Girl-lyssnar på alla som går förbi.

Vilka är dina bästa tips till andra som ska dit?
– Jag tycker att det kan kännas ganska välgörande att åka upp en våning ibland, där Se Människan och poesiscenerna ligger, ljudnivån där är betydligt mer human än på första våningen och man hittar ofta sig själv lyssnandes på samtal som man kanske annars hade missat.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny