fbpx

Bengt Berg tilldelas internationellt poesipris

Bengt Berg och poeten Lau Yee-ching från Hongkong. Foto: Privat

Den värmländske poeten Bengt Berg belönas med utmärkelsen The poetry and architecture international contemporary art award (PACA) 2019.

Bakom priset finns en samling kulturellt verksamma poeter, författare, arkitekter, artister och filmare. Priset, som tidigare tilldelats den polske poeten Adam Zagajewski och den amerikanska författaren Rita Dove, består av en glasskulptur, Nordic light, av den kinesiske konstnären Y. P. Cheung.

Prisceremonin ägde rum dels på det stora biblioteket i Goangzhou, Kina, dels i samband med en konstutställning av duon LAM & Cherry i den klassiska stadsdelen Dongshankou under den så kallade fullmånefestivalen. 

ANNONS

Innan dessa prisceremonier deltog Bengt Berg i Chengdu International Poetry Week (4–8 september), där han blev invald i styrelsen för World Poetry Movement (WPM) som arbetar för en värld utan murar och poesi utan gränser.

Bengt Berg har tidigare tagit emot bland annat Ferlinpriset och De Nios vinterpris. Under 70- och 80-talet var han en av redaktörerna för tidskriften och förlaget Rallarros. Han har gett ut ett stort antal diktsamlingar, översatt ett flertal andra författare till svenska och driver dessutom Heidruns förlag.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny