ANNONS

Bengt Berg och poeten Lau Yee-ching från Hongkong. Foto: Privat

Bengt Berg tilldelas internationellt poesipris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den värmländske poeten Bengt Berg belönas med utmärkelsen The poetry and architecture international contemporary art award (PACA) 2019.

Bakom priset finns en samling kulturellt verksamma poeter, författare, arkitekter, artister och filmare. Priset, som tidigare tilldelats den polske poeten Adam Zagajewski och den amerikanska författaren Rita Dove, består av en glasskulptur, Nordic light, av den kinesiske konstnären Y. P. Cheung.

Prisceremonin ägde rum dels på det stora biblioteket i Goangzhou, Kina, dels i samband med en konstutställning av duon LAM & Cherry i den klassiska stadsdelen Dongshankou under den så kallade fullmånefestivalen. 

Innan dessa prisceremonier deltog Bengt Berg i Chengdu International Poetry Week (4–8 september), där han blev invald i styrelsen för World Poetry Movement (WPM) som arbetar för en värld utan murar och poesi utan gränser.

Bengt Berg har tidigare tagit emot bland annat Ferlinpriset och De Nios vinterpris. Under 70- och 80-talet var han en av redaktörerna för tidskriften och förlaget Rallarros. Han har gett ut ett stort antal diktsamlingar, översatt ett flertal andra författare till svenska och driver dessutom Heidruns förlag.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL