ANNONS

Bengt Berg tilldelas internationellt poesipris

Bengt Berg och poeten Lau Yee-ching från Hongkong. Foto: Privat

Den värmländske poeten Bengt Berg belönas med utmärkelsen The poetry and architecture international contemporary art award (PACA) 2019.

Bakom priset finns en samling kulturellt verksamma poeter, författare, arkitekter, artister och filmare. Priset, som tidigare tilldelats den polske poeten Adam Zagajewski och den amerikanska författaren Rita Dove, består av en glasskulptur, Nordic light, av den kinesiske konstnären Y. P. Cheung.

Prisceremonin ägde rum dels på det stora biblioteket i Goangzhou, Kina, dels i samband med en konstutställning av duon LAM & Cherry i den klassiska stadsdelen Dongshankou under den så kallade fullmånefestivalen. 

Innan dessa prisceremonier deltog Bengt Berg i Chengdu International Poetry Week (4–8 september), där han blev invald i styrelsen för World Poetry Movement (WPM) som arbetar för en värld utan murar och poesi utan gränser.

ANNONS

Bengt Berg har tidigare tagit emot bland annat Ferlinpriset och De Nios vinterpris. Under 70- och 80-talet var han en av redaktörerna för tidskriften och förlaget Rallarros. Han har gett ut ett stort antal diktsamlingar, översatt ett flertal andra författare till svenska och driver dessutom Heidruns förlag.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se