ANNONS

Margaret Atwoods partner, författaren Graeme Gibson är död

Författaren Graeme Gibson i förgrunden. Arkivbild: Julie Jacobson/AP/TT.

Den kanadensiske författaren Graeme Gibson är död, skriver The Guardian. Han var partner till stjärnförfattaren Margaret Atwood.

Enligt den brittiska tidningen dog han till följd av en ”oförutsedd sjukdom” i London där han befann sig tillsammans med Atwood under hennes lansering av Gileads döttrar, uppföljaren till den moderna romanklassikern Tjänarinnans berättelse.

Margaret Atwood säger i ett uttalande att familjen är ”förkrossad efter förlusten av Graeme, vår älskade far, farförälder och livskamrat”.

Graeme Gibson och Margaret Atwood blev ett par under tidigt 1970-tal.

Gibson var mest känd för sin bok Eleven canadian novelists som gavs ut 1973 och som innehåller intervjuer om litteratur med elva kanadensiska författare, däribland Margaret Atwood.

De sista åren led Graeme Gibson av demens. Han blev 85 år.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se