ANNONS

Översättaren och poeten Urban Andersson är död

Urban Andersson (1938–2019) debuterade 1965 med En tid under örnar, den första av nio diktsamlingar. Den senaste, Den andra natten, utkom 2013. I samband med hans 80-årsdag i november 2018 gav Norstedts ut Samlade dikter. För Det hemliga ljuset (1990) tilldelades han Svenska Dagbladets litteraturpris. Urban Andersson verkade också som översättare från danska och norska, och så sent som 2018 fick han Elsa Thulins översättarpris. Han var under flera decennier dessutom verksam som litteraturkritiker i Svenska Dagbladet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se