ANNONS

JK Rowling ger 194 Mkr till ms-forskning

JK Rowling gör stor donation till forskning om bland annat ms. Arkivbild: Lefteris Pitarakis/AP/TT.

Författaren JK Rowling donerar motsvarande 194 miljoner kronor till forskning om bland annat ms vid University of Edinburgh. Även tidigare har hon använt pengar som hon tjänat genom böckerna om Harry Potter till just medicinsk forskning.

För snart tio år sedan gjorde hon en stor donation som finansierade ett nytt forsknings- och vårdcenter vid University of Edinburgh, uppkallat efter hennes mamma som dog redan som 45-åring på grund av komplikationer relaterade till ms. Även den nya donationen går till centrets verksamhet och forskning.

För BBC förklarar JK Rowling att hon är väldigt stolt över de framgångar som The Anne Rowling Clinic redan haft och att hon själv fått höra människor berätta om vad klinikens arbete betytt för dem.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se