fbpx

David Lagercrantz släpper första boken i ny trilogi på Norstedts 2021

Författaren David Lagercrantz har skrivit den sjätte och sista (?) delen i Millenniumserien som släpps den 22 augusti 2019. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Författaren David Lagercrantz har blivit biten av spänningsromaner under arbetet med Millenniumserien. Han skriver en ny trilogi med egna karaktärer, skriver Dagens Nyheter.

På torsdag släpps den sjätte delen i Millenniumserien Hon som måste dö. Det blir Lagercrantz tredje och sista bok med Stieg Larssons karaktärer.

– Jag behöver karaktärer som ligger närmare mig. Lisbeth Salander är en underbar karaktär, men ingen som jag skulle ha skapat. Mikael Blomkvist är lite för stabil. Nu vill jag in i mina egna smärtpunkter, skildra känslor som funnits i mitt liv – bipolaritet och mindervärdeskänslor, säger David Lagercrantz till DN.

ANNONS

Han pratar om att skapa en mer sårbar Sherlock Holmes, en depressiv Sherlock. Samtidigt ska han använda sina egna erfarenheter från överklassen och de insikter han fick av en helt annan värld under sitt arbete med Zlatan.

Den första boken i den planerade trilogin utkommer på Norstedts under 2021, enligt DN.

Om Millenniumserien avslutas i och med denna sjätte bok återstår att se. Det enda som är tydligt bekräftat är att David Lagercrantz inte kommer att skriva vidare på den. Men det finns ju andra författare som skulle kunna föra serien vidare …?

Tidigare böcker av David Lagercrantz

Hon som måste dö (2019, Millennium #6)

Mannen som sökte sin skugga (2017, Millennium #5)

Det som inte dödar oss (2015, Millennium #4)

Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia (2011)

Syndafall i Wilmslow (2009)

Underbarnets gåta (2003)

Där gräset aldrig växer mer (2002)

Himmel över Everest (2005)

Stjärnfall (2001)

Ett svenskt geni : Berättelsen om Håkan Lans och kriget han startade (2000)

Änglarna i Åmsele (1998)

Göran Kropp 8000 plus (1997)
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny