fbpx

Dawit Isaak bjuds in till Bokmässan

Bokmässan kommer på måndagen att skicka en inbjudan till journalisten Dawit Isaak, som har suttit fängslad i Eritrea i 18 år utan rättegång. Illustration: Gianluca Costantini.

En officiell inbjudan kommer på måndagen att skickas till Dawit Isaak om att medverka på Bokmässan i Göteborg, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande.

Syftet med inbjudan är att lyfta fram situationen för Dawit Isaak och den kommer att skickas via Sveriges ambassadör i Eritrea, det svenska konsulatet i Asmara och Eritreas ambassad i Stockholm.

Avsändare är utöver Bokmässan även Svenska Författarförbundet, Journalistförbundet, Svenska PEN, Reportrar utan gränser och Expressen.

Journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea i 18 år utan rättegång.

ANNONS

Bokmässan som arrangeras den 26-29 september kommer i år att installera en tom stol ”som en symbol för berövad frihet” reserverad för Dawit Isaak ”tills den dagen han kan komma till Bokmässan, eller av fri vilja väljer att inte medverka”.

Stolen kommer att stå bredvid den i Kina fängslade bokförläggaren Gui Minhais stol. Likt Isaak är Minhai svensk medborgare.

”Genom den officiella inbjudan till Dawit Isaak och att vi inrättar en stol även till honom vill vi manifestera och understryka hur viktigt det är att fortsätta tala om situationen både i Eritrea och i Kina”, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny