Författaren Lev Grossman gör rymdoperan The Heavens åt Amazon

Författaren Lev Grossman gjorde succé med Magikerna, en fantasytrilogi som beskrivits som ”en mörk Harry Potter för vuxna”. Tv-serien The Magicians (i Sverige på HBO Nordic) är baserad på böckerna och spelar nu in en femte säsong. Enligt Deadline ska Amazon göra originalserien The Heavens, en science fiction-historia i klassiskt rymdoperaformat men mörkare och mer emotionellt komplex, baserat på en idé av Grossman.
– När jag var åtta år såg jag Star Wars på bio sex gånger. Ända sedan dess har jag längtat efter att berätta en historia som den med dundrande rymdskepp, stora slag och karismatiska hjältar men med min egen röst, säger Grossman till Deadline.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL