ANNONS

Författaren Lev Grossman gör rymdoperan The Heavens åt Amazon

Författaren Lev Grossman gjorde succé med Magikerna, en fantasytrilogi som beskrivits som ”en mörk Harry Potter för vuxna”. Tv-serien The Magicians (i Sverige på HBO Nordic) är baserad på böckerna och spelar nu in en femte säsong. Enligt Deadline ska Amazon göra originalserien The Heavens, en science fiction-historia i klassiskt rymdoperaformat men mörkare och mer emotionellt komplex, baserat på en idé av Grossman.
– När jag var åtta år såg jag Star Wars på bio sex gånger. Ända sedan dess har jag längtat efter att berätta en historia som den med dundrande rymdskepp, stora slag och karismatiska hjältar men med min egen röst, säger Grossman till Deadline.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se