Författarkvällar på Bergslagens Bokloppis i juli

Invigning av Bokloppis Bergslagen 2019. Foto: John Nyzell

Gunnela Björk, Jessica Schiefauer och Ola Engelmark besöker Bergslagens Bokloppis i Hjulsjö under sommaren och berättar om sitt skrivande.

– Inför föreningens (SHOIF:s) 20-årsjubileum har vi satsat på att bjuda in etablerade författare, säger Alexander Baker från Södra Hyttområdets Idéförening, som sedan 2003 driver Bergslagens Bokloppis tillsammans med Bredsjö Kulturkooperativ.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda en plats för författare och läsare att mötas. Förhoppningsvis kommer vi kunna arrangera fler författarkvällar i framtiden, men det beror förstås på vilken respons vi får i år.

Gunnela Björk, docent i historia vid Örebro universitet, var först ut av författarna (igår den 8 juli). Hon har utmärkt sig med sina biografier om den svenska agitatorn Kata Dalström (2017) och brittiska premiärministern Margaret Thatcher (2013), och har utöver sin yrkesgärning som historiker även arbetat som radio- och TV-journalist, universitetslärare i medie- och kommunikationsvetenskap och psykolog.

Barnboksförfattaren Jessica Schiefauer besöker bokloppisen den 22 juli. Hennes kritikerrosade romaner Pojkarna (2011) och När hundarna kommer (2015) vann båda Augustpriset, och för den sistnämnda tilldelades hon även Svenska Deckarakademins pris Spårhunden. Hon håller också kurser i skrivande och arbetar som lektör.

Ola Engelmark avslutar årets författarkvällar den 29 juli. Han är docent i skogsekologi, skogsföretagare och författare som har skrivit böckerna En skog av möjligheter (2018) och Muttos: Muddus nationalpark (2014). Hans arbete kretsar kring skogen och hur företagare, skogsägare och allmänheten kan utnyttja dess resurser utan överexploatering.

Bergslagens Bokloppis har öppet fram till den 11 augusti 2019, lördagar och söndagar mellan klockan 10 och 16, i Södra Hyttan, Hjulsjö. Författarkvällarna äger rum på måndagar under juli månad, och det är frivilligt att betala inträde.

Bokloppisscenen. Foto: Vincenzo Mazza
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL