ANNONS

Författarkvällar på Bergslagens Bokloppis i juli

Invigning av Bokloppis Bergslagen 2019. Foto: John Nyzell

Gunnela Björk, Jessica Schiefauer och Ola Engelmark besöker Bergslagens Bokloppis i Hjulsjö under sommaren och berättar om sitt skrivande.

– Inför föreningens (SHOIF:s) 20-årsjubileum har vi satsat på att bjuda in etablerade författare, säger Alexander Baker från Södra Hyttområdets Idéförening, som sedan 2003 driver Bergslagens Bokloppis tillsammans med Bredsjö Kulturkooperativ.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda en plats för författare och läsare att mötas. Förhoppningsvis kommer vi kunna arrangera fler författarkvällar i framtiden, men det beror förstås på vilken respons vi får i år.

Gunnela Björk, docent i historia vid Örebro universitet, var först ut av författarna (igår den 8 juli). Hon har utmärkt sig med sina biografier om den svenska agitatorn Kata Dalström (2017) och brittiska premiärministern Margaret Thatcher (2013), och har utöver sin yrkesgärning som historiker även arbetat som radio- och TV-journalist, universitetslärare i medie- och kommunikationsvetenskap och psykolog.

Barnboksförfattaren Jessica Schiefauer besöker bokloppisen den 22 juli. Hennes kritikerrosade romaner Pojkarna (2011) och När hundarna kommer (2015) vann båda Augustpriset, och för den sistnämnda tilldelades hon även Svenska Deckarakademins pris Spårhunden. Hon håller också kurser i skrivande och arbetar som lektör.

Ola Engelmark avslutar årets författarkvällar den 29 juli. Han är docent i skogsekologi, skogsföretagare och författare som har skrivit böckerna En skog av möjligheter (2018) och Muttos: Muddus nationalpark (2014). Hans arbete kretsar kring skogen och hur företagare, skogsägare och allmänheten kan utnyttja dess resurser utan överexploatering.

ANNONS

Bergslagens Bokloppis har öppet fram till den 11 augusti 2019, lördagar och söndagar mellan klockan 10 och 16, i Södra Hyttan, Hjulsjö. Författarkvällarna äger rum på måndagar under juli månad, och det är frivilligt att betala inträde.

Bokloppisscenen. Foto: Vincenzo Mazza

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se