fbpx

USA: Barn läser allt mindre över sommaren

Sommaren är läsningens högtid för många vuxna. Men gäller detsamma för barn? I rapporten Kids & Family Reading Report från det amerikanska förlaget Scholastic framkommer att det blir allt vanligare att barn inte läser några böcker alls på sommaren, detta trots att många föräldrar är medvetna om att barnen får det lättare i skolan om de håller igång läsningen sommartid. Att åka till biblioteket tillsammans och begränsa skärmtid är två lösningar som många föräldrar tar till för att motverka denna nedåtgående trend. (Via Publishing Perspectives.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny