George RR Martin saknar snälla fanzines

Författaren George RR Martin. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Författaren bakom bokserien ”Sagan om is och eld” (förlagan till Game of thrones) tycker att tonen bland fans på internet i dag ofta är alldeles för hätsk.

Annat var det före internets tid, då särskilt hängivna fans kunde ägna dagar åt att knåpa ihop egna tidningar, så kallade fanzines, och träffas för att diskutera filmer, böcker och spel.

Det säger George RR Martin i podcasten ”Maltin on movies” i ett samtal med filmkritikern Leonard Maltin, rapporterar Deadline.

”Det fanns meningsskiljaktigheter och fejder, men inget som liknar den galenskap som du ser på internet”, säger han i podcasten.

Den amerikanske författaren har själv fått smaka på internets uppläxande tonläge, främst från fans som tycker att han skriver för långsamt. Han har ännu inte avslutat bokserien ”Sagan om is och eld”, som HBO-serien ”Game of thrones” bygger på.

Första boken gavs ut 1996 och den senaste kom 2011.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL