ANNONS

Vuxenroman av Stan Lee ges ut hösten 2019

Marvel-skaparen Stan Lee gick bort 2018, men i höst ges hans bok "A trickle of light" ut postumt på ett amerikanskt förlag. Arkivbild: Jordan Strauss.

Serietidningslegendaren Stan Lee är död, men i höst kommer en ny roman av honom – postumt. Den är skriven tillsammans med författaren Kat Rosenfield och det är superkrafter inblandade.

Under våren kunde biobesökare som såg ”Avengers: Endgame” få en skymt av en livs levande Stan Lee i filmen, trots att Marvel-skaparen gick bort förra hösten, 95 år gammal.

Det hörde till vanligheterna att han gjorde en så kallad ”cameo” i filmerna som baseras på hans serietidningar.

ANNONS

Nu får fansen något annat att se fram emot, då en ny bok av serietidningsgurun ges ut postumt den 17 september. A trick of light är titeln på romanen som är den första bok som Lee skrivit för en vuxenpublik, uppger bokförlaget Houghton Mifflin Harcourt till The Guardian.

Romanen, som Lee skrev tillsammans med författaren och skribenten Kat Rosenfield, handlar om två tonåringar med superkrafter (en kan kontrollera teknologi och den andra beskrivs som ett kodningsgeni) som slår sina huvuden ihop för att rädda världen.

Stan Lee är en av medskaparna till serietidningsförlaget Marvel och har skapat seriefigurer som Spiderman, X-men, Hulken, Iron Man, Scarlet Witch och Daredevil.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se