Vuxenroman av Stan Lee ges ut hösten 2019

Marvel-skaparen Stan Lee gick bort 2018, men i höst ges hans bok "A trickle of light" ut postumt på ett amerikanskt förlag. Arkivbild: Jordan Strauss.

Serietidningslegendaren Stan Lee är död, men i höst kommer en ny roman av honom – postumt. Den är skriven tillsammans med författaren Kat Rosenfield och det är superkrafter inblandade.

Under våren kunde biobesökare som såg ”Avengers: Endgame” få en skymt av en livs levande Stan Lee i filmen, trots att Marvel-skaparen gick bort förra hösten, 95 år gammal.

Det hörde till vanligheterna att han gjorde en så kallad ”cameo” i filmerna som baseras på hans serietidningar.

Nu får fansen något annat att se fram emot, då en ny bok av serietidningsgurun ges ut postumt den 17 september. A trick of light är titeln på romanen som är den första bok som Lee skrivit för en vuxenpublik, uppger bokförlaget Houghton Mifflin Harcourt till The Guardian.

Romanen, som Lee skrev tillsammans med författaren och skribenten Kat Rosenfield, handlar om två tonåringar med superkrafter (en kan kontrollera teknologi och den andra beskrivs som ett kodningsgeni) som slår sina huvuden ihop för att rädda världen.

Stan Lee är en av medskaparna till serietidningsförlaget Marvel och har skapat seriefigurer som Spiderman, X-men, Hulken, Iron Man, Scarlet Witch och Daredevil.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL