Marvel-skaparen Stan Lee gick bort 2018, men i höst ges hans bok "A trickle of light" ut postumt på ett amerikanskt förlag. Arkivbild: Jordan Strauss.

Vuxenroman av Stan Lee ges ut hösten 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Serietidningslegendaren Stan Lee är död, men i höst kommer en ny roman av honom – postumt. Den är skriven tillsammans med författaren Kat Rosenfield och det är superkrafter inblandade.

Under våren kunde biobesökare som såg ”Avengers: Endgame” få en skymt av en livs levande Stan Lee i filmen, trots att Marvel-skaparen gick bort förra hösten, 95 år gammal.

Det hörde till vanligheterna att han gjorde en så kallad ”cameo” i filmerna som baseras på hans serietidningar.


ANNONS


Nu får fansen något annat att se fram emot, då en ny bok av serietidningsgurun ges ut postumt den 17 september. A trick of light är titeln på romanen som är den första bok som Lee skrivit för en vuxenpublik, uppger bokförlaget Houghton Mifflin Harcourt till The Guardian.

Romanen, som Lee skrev tillsammans med författaren och skribenten Kat Rosenfield, handlar om två tonåringar med superkrafter (en kan kontrollera teknologi och den andra beskrivs som ett kodningsgeni) som slår sina huvuden ihop för att rädda världen.

Stan Lee är en av medskaparna till serietidningsförlaget Marvel och har skapat seriefigurer som Spiderman, X-men, Hulken, Iron Man, Scarlet Witch och Daredevil.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL