fbpx

Bokmässan satsar på en Klimatkväll

Den 27 september står klimatet i fokus under Bokmässan i Göteborg.

En kväll tillägnad klimatet arrangeras den 27 september på Göteborgs Konserthus. Medverkar gör bland andra Greta Thunberg, David Wallace-Wells, Annika Norlin och Göteborgssymfonikerna.

Klimatkrisen är akut. Mycket talar för att de kommande decennierna är avgörande för vår framtid. Det väcker oro och frågor – men också engagemang och en vilja att förändra. Därför bjuder Bokmässan, Dagens Nyheter, Bokförlaget Polaris och Svenska kyrkan in till en kväll för klimatet, med musik, samtal och tankar. Klimatkvällen arrangeras på Göteborgs Konserthus fredagen den 27 september, och sätter ljus på framtidens stora ödesfråga, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande.

– Krisen för klimatet kräver starka samarbeten och engagemang av alla. Med en helkväll på Konserthuset kompletterar vi våra klimatseminarier på Bokmässan och når ut till ännu fler, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan, i samma pressmeddelande.

ANNONS

– Människors ökande engagemang i klimatfrågan kan vara en ”social tipping point” – ett historiskt skred i tiden. Vi har alla fått både ansvaret och privilegiet att vara med när det händer, säger Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter.

I programmet medverkar klimataktivisten Greta Thunberg, på länk från USA, samt David Wallace-Wells, amerikansk journalist och författare till boken Den obeboeliga planeten (Albert Bonniers Förlag). Annika Norlin, som fick en Grammis för Årets hållbara artist 2019, uppträder tillsammans med en stråkensemble från Göteborgssymfonikerna. DN:s kulturchef Björn Wiman samtalar med opinionsbildaren Anders Wijkman och ärkebiskop Antje Jackelén om institutionernas roll och ansvar för klimatkrisen. Dessutom möts Amanda Svensson, författare, Frida Hylander, klimatpsykolog, Martin Hedberg, meteorolog och DN:s krönikör Fredrik Strage i ett samtal.

Klimatkvällen arrangeras i samarbete med Göteborgs Konserthus. Biljettpriset är 200 kr (150 kr för DN-prenumeranter och innehavare av Bokmässans Guldkort).


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny