ANNONS

Marie Kondo slänger böcker – och ger ut nya

Marie Kondo är författaren och städgurun som fått en egen tv-serie på Netflix. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktuggg.

Städningens guru Marie Kondo har av vissa anklagats för att vara böckernas fiende. Men nu har hon skrivit kontrakt på två nya böcker.

Innan hon blev tv-stjärna med en egen serie på Netflix så skrev Marie Kondo faktiskt en bästsäljande bok om städning – utgiven på svenska av Pagina förlag: Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Men i sina tv-program och även boken uppmanar hon sina klienter att rensa friskt i bokhyllorna och göra sig av med alla böcker som inte ger en känsla av lycka när man håller i dem. Ingen nostalgi där inte. Hon har bland annat sagt att hon själv aldrig har mer än 30 böcker i sin bokhylla vilket missuppfattades som att hon uppmanade alla att göra detsamma.

Om det är motsägelsefullt att läsa i The Bookseller att Marie Kondo nu skrivit kontrakt med förlaget Pan Macmillan om två nya böcker överlåter vi till läsaren.

ANNONS

Vad böckerna handlar om? Ja, de är inspirerade av Marie Kondos städmetoder. Den ena är en tecknad seriebok med titeln The Life-Changing Manga of Tidying Up (okt 2019) och handlar om en ung kvinna som driver ut onda andar från tidigare pojkvänner, organiserar sin bostad och hittar sin passion genom städsessioner med Marie Kondo.

Den andra är en … barnbok. Det gäller att börja i tid med städning. KIKI & JAX: The Life-Changing Magic of Friendship (nov 2019) ska vara en bilderbok om två flickor – en samlare och en sorterare – som försöker hitta ett sätt att skapa plats för det som alltid har gett dem en lyckokänsla – deras vänskap. Får vi gissa att städning blir vägen dit?

Återstår att se ifall de båda böckerna ger så stor lyckokänsla att de klarar sig undan läsarnas regelbundna städvanor. För att inte tala om bokhandlarnas returstädning.

Marie Kondo kommer förresten också med en ny vanlig bok nästa år, Joy at work som är skriven tillsammans med Scott Sonenshein.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter