ANNONS

Marie Kondo slänger böcker – och ger ut nya

Marie Kondo är författaren och städgurun som fått en egen tv-serie på Netflix. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktuggg.

Städningens guru Marie Kondo har av vissa anklagats för att vara böckernas fiende. Men nu har hon skrivit kontrakt på två nya böcker.

Innan hon blev tv-stjärna med en egen serie på Netflix så skrev Marie Kondo faktiskt en bästsäljande bok om städning – utgiven på svenska av Pagina förlag: Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Men i sina tv-program och även boken uppmanar hon sina klienter att rensa friskt i bokhyllorna och göra sig av med alla böcker som inte ger en känsla av lycka när man håller i dem. Ingen nostalgi där inte. Hon har bland annat sagt att hon själv aldrig har mer än 30 böcker i sin bokhylla vilket missuppfattades som att hon uppmanade alla att göra detsamma.

Om det är motsägelsefullt att läsa i The Bookseller att Marie Kondo nu skrivit kontrakt med förlaget Pan Macmillan om två nya böcker överlåter vi till läsaren.

Vad böckerna handlar om? Ja, de är inspirerade av Marie Kondos städmetoder. Den ena är en tecknad seriebok med titeln The Life-Changing Manga of Tidying Up (okt 2019) och handlar om en ung kvinna som driver ut onda andar från tidigare pojkvänner, organiserar sin bostad och hittar sin passion genom städsessioner med Marie Kondo.

Den andra är en … barnbok. Det gäller att börja i tid med städning. KIKI & JAX: The Life-Changing Magic of Friendship (nov 2019) ska vara en bilderbok om två flickor – en samlare och en sorterare – som försöker hitta ett sätt att skapa plats för det som alltid har gett dem en lyckokänsla – deras vänskap. Får vi gissa att städning blir vägen dit?

ANNONS

Återstår att se ifall de båda böckerna ger så stor lyckokänsla att de klarar sig undan läsarnas regelbundna städvanor. För att inte tala om bokhandlarnas returstädning.

Marie Kondo kommer förresten också med en ny vanlig bok nästa år, Joy at work som är skriven tillsammans med Scott Sonenshein.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se