ANNONS

Marie Kondo slänger böcker – och ger ut nya

Marie Kondo är författaren och städgurun som fått en egen tv-serie på Netflix. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktuggg.

Städningens guru Marie Kondo har av vissa anklagats för att vara böckernas fiende. Men nu har hon skrivit kontrakt på två nya böcker.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Innan hon blev tv-stjärna med en egen serie på Netflix så skrev Marie Kondo faktiskt en bästsäljande bok om städning – utgiven på svenska av Pagina förlag: Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem.

Men i sina tv-program och även boken uppmanar hon sina klienter att rensa friskt i bokhyllorna och göra sig av med alla böcker som inte ger en känsla av lycka när man håller i dem. Ingen nostalgi där inte. Hon har bland annat sagt att hon själv aldrig har mer än 30 böcker i sin bokhylla vilket missuppfattades som att hon uppmanade alla att göra detsamma.

ANNONS

Om det är motsägelsefullt att läsa i The Bookseller att Marie Kondo nu skrivit kontrakt med förlaget Pan Macmillan om två nya böcker överlåter vi till läsaren.

Vad böckerna handlar om? Ja, de är inspirerade av Marie Kondos städmetoder. Den ena är en tecknad seriebok med titeln The Life-Changing Manga of Tidying Up (okt 2019) och handlar om en ung kvinna som driver ut onda andar från tidigare pojkvänner, organiserar sin bostad och hittar sin passion genom städsessioner med Marie Kondo.

Den andra är en … barnbok. Det gäller att börja i tid med städning. KIKI & JAX: The Life-Changing Magic of Friendship (nov 2019) ska vara en bilderbok om två flickor – en samlare och en sorterare – som försöker hitta ett sätt att skapa plats för det som alltid har gett dem en lyckokänsla – deras vänskap. Får vi gissa att städning blir vägen dit?

Återstår att se ifall de båda böckerna ger så stor lyckokänsla att de klarar sig undan läsarnas regelbundna städvanor. För att inte tala om bokhandlarnas returstädning.

Marie Kondo kommer förresten också med en ny vanlig bok nästa år, Joy at work som är skriven tillsammans med Scott Sonenshein.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL