fbpx

Landets första regionförfattare till Vimmerby

Landets första regionförfattare kommer att sitta i Vimmerby. Arkivbild: Berit Roald/NTB Scanpix/TT.

Vimmerby kommun får 700 000 kronor i stöd från Kulturrådet för att rekrytera landets första regionförfattare, rapporterar lokala medier.

Regionförfattaren kommer att ha sin bas i Vimmerby, men arbeta i hela länet med fokus på läs- och skrivfrämjande.

– Regionförfattaren kommer att fungera som en pusselbit i arbetet med att stärka upp litteraturen och läsandet i regionen. Vi är i en uppstartsfas nu fram till årsskiftet, men jag hoppas att det ska leda till flera aktiviteter i hela regionen, säger Peter Högberg (S) som sitter i styrelsen för Länslitteraturen, till Vimmerby Tidning.

Tjänsten som regionförfattare kommer att annonseras ut i augusti.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny