Susanna Romanus och Åsa Selling. Foto: Caroline Andersson

Susanna Romanus och Åsa Selling startar nytt förlag

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det nya Bonnierförlaget Romanus & Selling kommer att ha en bred utgivning med fokus på skönlitteratur, romaner och spänning samt facklitteratur med feministisk inriktning.

Susanna Romanus och Åsa Selling startar förlag i eget namn inom Bonnierförlagen. För två år sedan startade de det digitala förlaget Bonnier Bookery, som de kommer att fortsätta driva parallellt med det nya förlaget.


ANNONS


– Efter två år av digital innovation med Bonnier Bookery känner vi oss säkra på att stor digital kompetens och ett flexibelt sätt att ge ut böcker är framtiden, säger Åsa Selling i ett pressmeddelande.

– Bonnier Bookery har gått enligt den plan vi satte upp för två år sedan och är idag ett etablerat förlag på den digitala marknaden. Att nu starta ytterligare ett personligt förlag med Susanna och Åsa som förläggare känns enormt kul. Förlaget blir ett värdefullt komplement till de större förlag vi redan har inom Bonnierförlagen, säger Sara Börsvik, COO Bonnierförlagen, i samma pressmeddelande.

ANNONS

Förlaget Romanus & Selling kommer främst att ge ut skönlitteratur men även sakprosa. Planerad utgivning är omkring 15 böcker per år, med start 2020.  

– Vi brinner för litteratur och jämställdhet. Våra böcker ska stimulera, underhålla och utmana. Det är ett drömprojekt att från grunden bygga en utgivning som utgår från vår samlade förläggarerfarenhet och idé om vad vi vill erbjuda läsarna, säger Susanna Romanus i pressmeddelandet.

– Hos oss kommer författaren känna sig utvald genom det personliga mötet i det lilla förlaget och samtidigt få ta del av Bonnierförlagens alla fördelar, säger Åsa Selling.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Susanna Romanus, förläggare och grundare på Romanus & Selling och Bonnier Bookery, har en lång erfarenhet från förlagsbranschen, bland annat från Norstedts där hon har varit publicistisk chef för skönlitteratur och sakprosa. Susanna Romanus har varit förläggare för författare som Torgny Lindgren, Anna Jansson, Eija Hetekivi Olsson och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt.

Åsa Selling, förläggare och grundare på Romanus & Selling och förlagschef på Bonnier Bookery har dessförinnan varit förlagschef och förläggare på Wahlström & Widstrand, och förläggare på Albert Bonniers förlag. Åsa Selling har arbetat med författare som Chimamanda Ngozi Adichie, Golnaz Hashemzadeh, Jonas Karlsson, Herta Müller och Johan Theorin.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL