fbpx

JK Rowling ger ut magihistoria som eböcker

Från utställningen "Harry Potter – a history of magic" i London 2017. Arkivbild: Tim Ireland/AP/TT.

JK Rowling släpper nästa månad fyra nya eböcker om magi på egna förlaget Pottermore.

Harry Potter-läsare får snart chansen att fördjupa sina kunskaper i magi. Författaren JK Rowlings förlag Pottermore ska nämligen ge ut fyra kortare faktaböcker om de inspirationskällor från verkligheten som böckerna bygger på, skriver The Guardian.

Varje bok utgår från ett ämne som Harry Potter studerar på magiskolan Hogwarts, som ”trolldryckskonst” och ”försvar mot svartkonster”. Enligt förlaget utforskar böckerna ”den traditionella folktro och magi som finns i hjärtat av Harry Potter-historierna”.

Böckerna ges ut som e-böcker den 27 juni och kommer att finnas på engelska, franska, italienska och tyska inledningsvis, enligt Pottermore. Återstår att se om det kommer några svenska utgåvor.

Text: TT/Boktugg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny