ANNONS

Nationalmuseum förvärvar Elsa Beskows debutverk

Nationalmuseum har förvärvat illustrationerna till den omarbetade utgåvan av Elsa Beskows debutverk "Sagan om den lilla lilla gumman". Pressbild: Anna Danielsson/Nationalmuseum.

Nationalmuseum har förvärvat illustrationerna till den omarbetade utgåvan av Elsa Beskows debutverk ”Sagan om den lilla lilla gumman”.

Boken gavs ut för första gången 1897, men utkom i en ny utgåva i slutet av 1940-talet.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

”Vi är glada att kunna bevara en viktig del av svensk barnboksillustration för framtiden i och med förvärvet. Teckningarna kompletterar andra klassiker av Elsa Beskow som sedan tidigare finns i museets samlingar”, säger Magnus Olausson, chef för samlingarna och forskning på Nationalmuseum, i ett pressmeddelande.

Några av illustrationerna från ”Sagan om den lilla lilla gumman” går att se på utställningen ”Från gryning till skymning” som visas på Nationalmuseum Jamtli i Östersund.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se