Nationalmuseum förvärvar Elsa Beskows debutverk

Nationalmuseum har förvärvat illustrationerna till den omarbetade utgåvan av Elsa Beskows debutverk "Sagan om den lilla lilla gumman". Pressbild: Anna Danielsson/Nationalmuseum.

Nationalmuseum har förvärvat illustrationerna till den omarbetade utgåvan av Elsa Beskows debutverk ”Sagan om den lilla lilla gumman”.

Boken gavs ut för första gången 1897, men utkom i en ny utgåva i slutet av 1940-talet.

”Vi är glada att kunna bevara en viktig del av svensk barnboksillustration för framtiden i och med förvärvet. Teckningarna kompletterar andra klassiker av Elsa Beskow som sedan tidigare finns i museets samlingar”, säger Magnus Olausson, chef för samlingarna och forskning på Nationalmuseum, i ett pressmeddelande.

Några av illustrationerna från ”Sagan om den lilla lilla gumman” går att se på utställningen ”Från gryning till skymning” som visas på Nationalmuseum Jamtli i Östersund.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,