fbpx

Nationalmuseum förvärvar Elsa Beskows debutverk

Nationalmuseum har förvärvat illustrationerna till den omarbetade utgåvan av Elsa Beskows debutverk "Sagan om den lilla lilla gumman". Pressbild: Anna Danielsson/Nationalmuseum.

Nationalmuseum har förvärvat illustrationerna till den omarbetade utgåvan av Elsa Beskows debutverk ”Sagan om den lilla lilla gumman”.

Boken gavs ut för första gången 1897, men utkom i en ny utgåva i slutet av 1940-talet.

”Vi är glada att kunna bevara en viktig del av svensk barnboksillustration för framtiden i och med förvärvet. Teckningarna kompletterar andra klassiker av Elsa Beskow som sedan tidigare finns i museets samlingar”, säger Magnus Olausson, chef för samlingarna och forskning på Nationalmuseum, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Några av illustrationerna från ”Sagan om den lilla lilla gumman” går att se på utställningen ”Från gryning till skymning” som visas på Nationalmuseum Jamtli i Östersund.




❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny