ANNONS

Novellix tar över populära bokstöd

En annan typ av litteraturstöd, rent fysiskt. Novellix tar nu över distribution av dessa designade bokstöd. Foto: Pressbild.

Novellix utökar sin verksamhet genom att bli distributör för ”Svenskt litteraturstöd”, de välkända bokstöden i plåt designade av Jan Landqvist.

– Det är verkligen en ära att föra vidare det här fina projektet som helt går i linje med Novellix ledord: Design och litteratur. Vi ser fram emot att hitta nya forum och hem för dessa omtyckta bokstöd, säger Novellix VD och grundare Lena Hammargren, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Det är nästan 20 år sedan Jan Landqvist startade projektet »Svenskt litteraturstöd« som består av bokstöd i plåtstål med porträtt av Sveriges största kulturprofiler. Landqvist, som står bakom både idé och design har lång erfarenhet som industridesigner på Gustavsbergs fabriker och har varit professor för industridesign på Konstfack.

År 2000 designade han det första bokstödet i stålplåt föreställande August Strindberg och idag finns ett 50-tal olika författarporträtt som bokstöd, bland annat Virginia Woolf, Stig Dagerman och Sonja Åkesson. Flera författare återkommer i Novellix novellutgivning.

Sedan 1 maj 2019 står Novellix för all lagerhållning och distribution till återförsäljare, bokstöden kommer även finnas att köpa i förlagets egen shop på novellix.se.  

– Avsikten är att vi ska kunna ägna mer tid åt utveckling av nya produkter i samarbete med förlaget och vi ser uppenbara fördelar med att projektet nu tas om hand av Novellix innovativa och entusiastiska medarbetare, säger Jan Landqvist i samma pressmeddelande.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se