fbpx

Novellix tar över populära bokstöd

En annan typ av litteraturstöd, rent fysiskt. Novellix tar nu över distribution av dessa designade bokstöd. Foto: Pressbild.

Novellix utökar sin verksamhet genom att bli distributör för ”Svenskt litteraturstöd”, de välkända bokstöden i plåt designade av Jan Landqvist.

– Det är verkligen en ära att föra vidare det här fina projektet som helt går i linje med Novellix ledord: Design och litteratur. Vi ser fram emot att hitta nya forum och hem för dessa omtyckta bokstöd, säger Novellix VD och grundare Lena Hammargren, i ett pressmeddelande.

Det är nästan 20 år sedan Jan Landqvist startade projektet »Svenskt litteraturstöd« som består av bokstöd i plåtstål med porträtt av Sveriges största kulturprofiler. Landqvist, som står bakom både idé och design har lång erfarenhet som industridesigner på Gustavsbergs fabriker och har varit professor för industridesign på Konstfack.

ANNONS

År 2000 designade han det första bokstödet i stålplåt föreställande August Strindberg och idag finns ett 50-tal olika författarporträtt som bokstöd, bland annat Virginia Woolf, Stig Dagerman och Sonja Åkesson. Flera författare återkommer i Novellix novellutgivning.

Sedan 1 maj 2019 står Novellix för all lagerhållning och distribution till återförsäljare, bokstöden kommer även finnas att köpa i förlagets egen shop på novellix.se.  

– Avsikten är att vi ska kunna ägna mer tid åt utveckling av nya produkter i samarbete med förlaget och vi ser uppenbara fördelar med att projektet nu tas om hand av Novellix innovativa och entusiastiska medarbetare, säger Jan Landqvist i samma pressmeddelande.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny