En annan typ av litteraturstöd, rent fysiskt. Novellix tar nu över distribution av dessa designade bokstöd. Foto: Pressbild.

Novellix tar över populära bokstöd

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Novellix utökar sin verksamhet genom att bli distributör för ”Svenskt litteraturstöd”, de välkända bokstöden i plåt designade av Jan Landqvist.

– Det är verkligen en ära att föra vidare det här fina projektet som helt går i linje med Novellix ledord: Design och litteratur. Vi ser fram emot att hitta nya forum och hem för dessa omtyckta bokstöd, säger Novellix VD och grundare Lena Hammargren, i ett pressmeddelande.

Det är nästan 20 år sedan Jan Landqvist startade projektet »Svenskt litteraturstöd« som består av bokstöd i plåtstål med porträtt av Sveriges största kulturprofiler. Landqvist, som står bakom både idé och design har lång erfarenhet som industridesigner på Gustavsbergs fabriker och har varit professor för industridesign på Konstfack.

År 2000 designade han det första bokstödet i stålplåt föreställande August Strindberg och idag finns ett 50-tal olika författarporträtt som bokstöd, bland annat Virginia Woolf, Stig Dagerman och Sonja Åkesson. Flera författare återkommer i Novellix novellutgivning.

Sedan 1 maj 2019 står Novellix för all lagerhållning och distribution till återförsäljare, bokstöden kommer även finnas att köpa i förlagets egen shop på novellix.se.  

– Avsikten är att vi ska kunna ägna mer tid åt utveckling av nya produkter i samarbete med förlaget och vi ser uppenbara fördelar med att projektet nu tas om hand av Novellix innovativa och entusiastiska medarbetare, säger Jan Landqvist i samma pressmeddelande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL