Novellix tar över populära bokstöd

En annan typ av litteraturstöd, rent fysiskt. Novellix tar nu över distribution av dessa designade bokstöd. Foto: Pressbild.

Novellix utökar sin verksamhet genom att bli distributör för ”Svenskt litteraturstöd”, de välkända bokstöden i plåt designade av Jan Landqvist.

– Det är verkligen en ära att föra vidare det här fina projektet som helt går i linje med Novellix ledord: Design och litteratur. Vi ser fram emot att hitta nya forum och hem för dessa omtyckta bokstöd, säger Novellix VD och grundare Lena Hammargren, i ett pressmeddelande.

Det är nästan 20 år sedan Jan Landqvist startade projektet »Svenskt litteraturstöd« som består av bokstöd i plåtstål med porträtt av Sveriges största kulturprofiler. Landqvist, som står bakom både idé och design har lång erfarenhet som industridesigner på Gustavsbergs fabriker och har varit professor för industridesign på Konstfack.

År 2000 designade han det första bokstödet i stålplåt föreställande August Strindberg och idag finns ett 50-tal olika författarporträtt som bokstöd, bland annat Virginia Woolf, Stig Dagerman och Sonja Åkesson. Flera författare återkommer i Novellix novellutgivning.

Sedan 1 maj 2019 står Novellix för all lagerhållning och distribution till återförsäljare, bokstöden kommer även finnas att köpa i förlagets egen shop på novellix.se.  

– Avsikten är att vi ska kunna ägna mer tid åt utveckling av nya produkter i samarbete med förlaget och vi ser uppenbara fördelar med att projektet nu tas om hand av Novellix innovativa och entusiastiska medarbetare, säger Jan Landqvist i samma pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL