ANNONS

Bränn alla mina brev av Alex Schulman filmatiseras av SF Studios

Alex Schulman. Foto: Adrian Pehrson

SF Studios har köpt filmrättigheterna till Alex Schulmans roman Bränn alla mina brev. Författaren kommer att vara kreativt involverad i processen.

SF Studios gick vinnande ur upphandlingen om filmatiseringsrättigheterna till förra årets succébok Bränn alla mina brev, som hittills har sålt i fler än 100 000 exemplar.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Alex Schulman har skrivit en fängslande historia om passion och svartsjuka. Bränn alla mina brev belyser hur ett historiskt möte kan få stora konsekvenser flera decennier och generationer senare. Det är en tidlös kärlekshistoria som fängslar sina läsare på ett fantastiskt sätt. Det skall bli mycket spännande att få arbeta med Alex och tillsammans utveckla hans historia till film, säger Annika Sucksdorff, filmchef på SF Studios i Sverige, i ett pressmeddelande.

Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av boken, som är en episk kärlekshistoria med rötter i verkligheten och i Schulmans egen familj.

– Det kunde jag inte tro, när jag satt vecka efter vecka i biblioteken för två år sedan och gick igenom de här 80 år gamla breven, att den historien nu ska bli en storslagen film som ska visas på vita duken. Jag är väldigt stolt och glad. Jag är också glad att det är SF Studios som producerar den, jag har fått otroligt bra känsla för alla inblandade, säger Alex Schulman i samma pressmeddelande.

Bränn alla mina brev släpptes på Bookmark i november 2018 och blev den femte mest sålda skönlitterära boken förra året.

ANNONS

Passa på att läsa Boktuggs recension av Bränn alla mina brev.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se