Bränn alla mina brev av Alex Schulman filmatiseras av SF Studios

Alex Schulman. Foto: Adrian Pehrson

SF Studios har köpt filmrättigheterna till Alex Schulmans roman Bränn alla mina brev. Författaren kommer att vara kreativt involverad i processen.

SF Studios gick vinnande ur upphandlingen om filmatiseringsrättigheterna till förra årets succébok Bränn alla mina brev, som hittills har sålt i fler än 100 000 exemplar.

– Alex Schulman har skrivit en fängslande historia om passion och svartsjuka. Bränn alla mina brev belyser hur ett historiskt möte kan få stora konsekvenser flera decennier och generationer senare. Det är en tidlös kärlekshistoria som fängslar sina läsare på ett fantastiskt sätt. Det skall bli mycket spännande att få arbeta med Alex och tillsammans utveckla hans historia till film, säger Annika Sucksdorff, filmchef på SF Studios i Sverige, i ett pressmeddelande.

Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av boken, som är en episk kärlekshistoria med rötter i verkligheten och i Schulmans egen familj.

– Det kunde jag inte tro, när jag satt vecka efter vecka i biblioteken för två år sedan och gick igenom de här 80 år gamla breven, att den historien nu ska bli en storslagen film som ska visas på vita duken. Jag är väldigt stolt och glad. Jag är också glad att det är SF Studios som producerar den, jag har fått otroligt bra känsla för alla inblandade, säger Alex Schulman i samma pressmeddelande.

Bränn alla mina brev släpptes på Bookmark i november 2018 och blev den femte mest sålda skönlitterära boken förra året.

Passa på att läsa Boktuggs recension av Bränn alla mina brev.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL