Systern skriver bok om Josefin Nilsson

Marie Nilsson Lind (Arkivbild: Gunnar Lundmark/TT) skriver en bok om sin syster Josefin Nilsson (Arkivbild: Bertil Ericson/TT) som ska komma ut i februari 2020.

I februari 2020 kommer boken Älska mig för den jag är om artisten och skådespelerskan Josefin Nilsson, skriven av hennes syster Marie Nilsson Lind.

Boken är skriven av Nilssons syster Marie Nilsson Lind och ges ut på nystartade förlaget Kaunitz-Olsson. Boken flätar samman nyskrivna texter om livet före och efter Josefin Nilssons död 2016 med dagboksanteckningar, rättegångsprotokoll och ett manus som Nilsson arbetade med före sin död.

”Josefin var en otroligt älskad artist som betydde väldigt mycket för många. En unik begåvning, med en fantastisk röst och scenpersonlighet. På scenen ägde hon. Men hon var också min lillasyster. Min älskade lillasyster som älskade livet. Som nu blivit en symbol för våldet mot kvinnor. Men hon var mer än bara en symbol. Jag vill visa henne som hon var”, säger Marie Nilsson Lind i ett pressmeddelande.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Josefin Nilssons liv skildrades tidigare i vår i en mycket uppmärksammad SVT-dokumentär, där det bland annat framgick att hon misshandlats av en man hon hade en relation med.

”Det är vackert och sorgligt att se hur Josefin får liv genom Maries ord. Nästan som att hon återuppstår. Hennes röst är så nära. Det känns fint att ge ut boken den 29 februari, det är ju en dag som inte finns egentligen. Som om vi betvingar döden lite grann genom att ge ut Maries bok om Josefin just den dagen”, säger Martin Kaunitz, förläggare i samma pressmeddelande.

”Älska mig för den jag är” utkommer den 29 februari 2020, vilket är på dagen fyra år efter Josefin Nilssons död.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL