ANNONS

Systern skriver bok om Josefin Nilsson

Marie Nilsson Lind (Arkivbild: Gunnar Lundmark/TT) skriver en bok om sin syster Josefin Nilsson (Arkivbild: Bertil Ericson/TT) som ska komma ut i februari 2020.

I februari 2020 kommer boken Älska mig för den jag är om artisten och skådespelerskan Josefin Nilsson, skriven av hennes syster Marie Nilsson Lind.

Boken är skriven av Nilssons syster Marie Nilsson Lind och ges ut på nystartade förlaget Kaunitz-Olsson. Boken flätar samman nyskrivna texter om livet före och efter Josefin Nilssons död 2016 med dagboksanteckningar, rättegångsprotokoll och ett manus som Nilsson arbetade med före sin död.

”Josefin var en otroligt älskad artist som betydde väldigt mycket för många. En unik begåvning, med en fantastisk röst och scenpersonlighet. På scenen ägde hon. Men hon var också min lillasyster. Min älskade lillasyster som älskade livet. Som nu blivit en symbol för våldet mot kvinnor. Men hon var mer än bara en symbol. Jag vill visa henne som hon var”, säger Marie Nilsson Lind i ett pressmeddelande.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Josefin Nilssons liv skildrades tidigare i vår i en mycket uppmärksammad SVT-dokumentär, där det bland annat framgick att hon misshandlats av en man hon hade en relation med.

”Det är vackert och sorgligt att se hur Josefin får liv genom Maries ord. Nästan som att hon återuppstår. Hennes röst är så nära. Det känns fint att ge ut boken den 29 februari, det är ju en dag som inte finns egentligen. Som om vi betvingar döden lite grann genom att ge ut Maries bok om Josefin just den dagen”, säger Martin Kaunitz, förläggare i samma pressmeddelande.

”Älska mig för den jag är” utkommer den 29 februari 2020, vilket är på dagen fyra år efter Josefin Nilssons död.

Text: TT/Boktugg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se