ANNONS

Förlag ratar Woody Allens memoarer

Woody Allens memoarer ser ut att förbli opublicerade, enligt The New York Times. Arkivbild: Evan Agostini/AP/TT.

Filmregissören Woody Allen har skrivit sina memoarer, men det går trögt att få dem publicerade, skriver The New York Times.

Tidningen har varit i kontakt med chefer på fyra större förlag, som alla säger sig ha refuserat Allens manuskript.

Enligt förlagscheferna skulle det vara omöjligt att befatta sig med Allen i metoo-eran, och somliga beskriver honom till och med som ”giftig”. Allen anklagas för sexuella övergrepp av sin adoptivdotter Dylan Farrow, som ska ha inträffat när hon var sju år. Han har kontinuerligt nekat till anklagelserna.

Sedan uppgifterna fått ny fart under senare år har filmbranschen allt mer distanserat sig från den tidigare så uppburne regissören. 2018 blev det första året utan någon ny Woody Allen-film på mycket länge. Detta sedan Amazon valt att inte visa hans ”A rainy day in New York”.

Boktuggs reflektion: Återstår för Allen att ge sig på egenutgivning.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL