ANNONS

Suzi Ersahin blir ny chef för Almapriset

Suzi Ersahin blir ny chef för Almapriset. Pressbild: Kerstin Lager/Alma/TT.

Suzi Ersahin blir ny kanslichef för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (Alma).

Hon har en bakgrund som konstnär och har bland annat arbetat med barnkulturprojekt. De senaste fem åren har Ersahin varit kulturråd vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul.

”Det är med en fantastisk glädje jag ser fram emot att få leda arbetet med världens viktigaste barnlitteraturpris. Barn- och ungdomslitteratur kan underhålla och ge spänning men även utmana och tvinga oss att möta våra mörkaste rädslor”, säger Suzi Ersahin enligt ett pressmeddelande.

Astrid Lindgren Memorial Award, Almapriset, är med sina fem miljoner kronor världens största litteraturpris för barn- och ungdomslitteratur. Priset delas ut till författare, berättare och illustratörer som belönas för sitt livsverk. Det kan också ges till läsfrämjande organisationer.

Suzi Ersahin börjar jobbet som kanslichef den 16 september 2019 och efterträder Helen Sigeland som går i pension.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se