Suzi Ersahin blir ny chef för Almapriset

Suzi Ersahin blir ny chef för Almapriset. Pressbild: Kerstin Lager/Alma/TT.

Suzi Ersahin blir ny kanslichef för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (Alma).

Hon har en bakgrund som konstnär och har bland annat arbetat med barnkulturprojekt. De senaste fem åren har Ersahin varit kulturråd vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul.

”Det är med en fantastisk glädje jag ser fram emot att få leda arbetet med världens viktigaste barnlitteraturpris. Barn- och ungdomslitteratur kan underhålla och ge spänning men även utmana och tvinga oss att möta våra mörkaste rädslor”, säger Suzi Ersahin enligt ett pressmeddelande.

Astrid Lindgren Memorial Award, Almapriset, är med sina fem miljoner kronor världens största litteraturpris för barn- och ungdomslitteratur. Priset delas ut till författare, berättare och illustratörer som belönas för sitt livsverk. Det kan också ges till läsfrämjande organisationer.

Suzi Ersahin börjar jobbet som kanslichef den 16 september 2019 och efterträder Helen Sigeland som går i pension.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,