Nya testamentet på lätt svenska som ljudbok – på Nextory

Hanna Wallsten har bearbetat Nya testamentet till lätt svenska. Foto: Anna Svanberg

Bibeln finns inte på Storytel, skrev vi i veckans nyhetsbrev. Men däremot finns Nya testamentet från LL-förlaget som lättläst ljudbok på Nextory och i nätbokhandeln.

I veckans nyhetsbrev skrev vi med anledning av påsken (och med anledning av veckans dramatik kring Bonniers och Storytel och indragna streamingtitlar) att Bibeln inte finns på Storytel. Kanske vore det värt att satsa på, trots att den kanske inte är skriven på det mest ljudboksvänliga sättet. Det är ju trots allt världens mest lästa bok genom tiderna.

Kvickt replikerade LL-förlaget att de har gett ut Nya testamentet på lätt svenska, både som ljudbok och tryckt bok. Ljudboken finns för streaming hos Nextory (i dagsläget inte hos konkurrenterna Storytel och Bookbeat) och för nedladdning i nätbokhandeln.

Boken är framtagen i samarbete med Svenska bibelsällskapet och är bearbetad till lätt svenska av författaren och journalisten Hanna Wallsten.

– Det var fantastiskt lärorikt, berättar Hanna Wallsten i en intervju på MTM:s hemsida. Jag lärde mig mycket om bibelberättelserna, historia och om de olika typerna av texter som finns i Nya testamentet. För en skribent är Bibeln en rik skatt att ösa ur när det gäller språk och stil. Jag kände ödmjukhet inför texterna. De har så stort symbolvärde för många människor. Målet är att bearbetningen ska göra texten lättare att läsa utan att dess djup gått förlorad.

Med andra ord ett boktips för den som vill förkovra sig i lättlästa bibelbudskap under påsken.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL