Hanna Wallsten har bearbetat Nya testamentet till lätt svenska. Foto: Anna Svanberg

Nya testamentet på lätt svenska som ljudbok – på Nextory

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bibeln finns inte på Storytel, skrev vi i veckans nyhetsbrev. Men däremot finns Nya testamentet från LL-förlaget som lättläst ljudbok på Nextory och i nätbokhandeln.

I veckans nyhetsbrev skrev vi med anledning av påsken (och med anledning av veckans dramatik kring Bonniers och Storytel och indragna streamingtitlar) att Bibeln inte finns på Storytel. Kanske vore det värt att satsa på, trots att den kanske inte är skriven på det mest ljudboksvänliga sättet. Det är ju trots allt världens mest lästa bok genom tiderna.

Kvickt replikerade LL-förlaget att de har gett ut Nya testamentet på lätt svenska, både som ljudbok och tryckt bok. Ljudboken finns för streaming hos Nextory (i dagsläget inte hos konkurrenterna Storytel och Bookbeat) och för nedladdning i nätbokhandeln.


ANNONS


Boken är framtagen i samarbete med Svenska bibelsällskapet och är bearbetad till lätt svenska av författaren och journalisten Hanna Wallsten.

– Det var fantastiskt lärorikt, berättar Hanna Wallsten i en intervju på MTM:s hemsida. Jag lärde mig mycket om bibelberättelserna, historia och om de olika typerna av texter som finns i Nya testamentet. För en skribent är Bibeln en rik skatt att ösa ur när det gäller språk och stil. Jag kände ödmjukhet inför texterna. De har så stort symbolvärde för många människor. Målet är att bearbetningen ska göra texten lättare att läsa utan att dess djup gått förlorad.

Med andra ord ett boktips för den som vill förkovra sig i lättlästa bibelbudskap under påsken.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »