fbpx

Biblioteksbladet hotas av nedläggning

Biblioteksbladet hotas av nedläggning. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Biblioteksbladet, Svensk biblioteksförenings medlemstidning, hotas av nedläggning, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.

Det är folkbibliotekscheferna i Stockholm, Göteborg och Malmö som anser att det är för dyrt för Svensk biblioteksförening att lägga tre miljoner kronor på tidningen som har funnits sedan 1916. Som alternativ vill cheferna anställa en person som ska arbeta med omvärldsbevakning på föreningens kansli.

Förslaget ska tas upp för omröstning på biblioteksföreningens årsmöte den 16 maj. Annika Persson, Biblioteksbladets chefredaktör, är kritisk:

”En sak som är problematisk med motionen är att den inte någonstans nämner skillnaden mellan en fri tidning och en kommunikatör. En fri tidning kan till skillnad från föreningens anställda skriva om saker som föreningsmedlemmarna inte vill att det ska talas om”, skriver hon på Biblioteksbladets hemsida.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny