ANNONS

Niklas Rådström får Övralidspriset

Författaren Niklas Rådström får Övralidspriset. Arkivbild: Marcus Ericsson/TT.

Författaren och dramatikern Niklas Rådström utses till Årets Övralidspristagare, med motiveringen: ”För hans talang att färdas i litteraturens alla riktningar”, skriver Corren.

– Det var ett fantastiskt roligt besked att få. Det är ju ett av de finaste priserna man kan få i Sverige, säger han till tidningen.

ANNONS

Niklas Rådström har skrivit bland annat dikter, romaner, filmmanus, sångtexter och pjäser. I sitt tacktal tänker han beröra Heidenstam – och berättar att han har ett par av skaldens brev i sin ägo.

Priset tillkom efter önskemål i Verner von Heidenstams testamente och ges till författare, essäister eller forskare med humanistisk inriktning. Prissumman är på 300 000 kronor och pristagaren utses av Stiftelsen Övralid. Priset delas ut på Verner von Heidenstams födelsedag den 6 juli.

Rådström har på senare år exempelvis gett ut När det kommer till kritan (Mondial, 2017) och Absint. Historien om en blåmes (Albert Bonniers förlag, 2017).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL