fbpx

Modernista anställer Emiliano Sener som rights manager

Emiliano Sener. Foto: Pressbild/Modernista

Emiliano Sener börjar som rights manager för Modernista Group i april 2019. Drygt 60 procent av förlagsgruppens utgivning utgörs av översatt litteratur.

Emiliano Sener, tidigare redaktionskoordinator för utländsk skönlitteratur på Albert Bonniers Förlag, tillträder sin nya tjänst som rights manager för Modernista Group i april.

Hos Modernista Group (Modernista, Louise Bäckelins Förlag, MiMa Förlag och Nirstedt/litteratur) kommer han bland annat att ansvara för svenska och utländska rättigheter för de olika förlagen i gruppen, samt hålla daglig kontakt med utländska scouter, agenturer och förlag.

ANNONS

– Det känns otroligt kul och spännande att ansluta till en offensiv förlagsgupp som vill fortsätta växa och flytta fram sina positioner i Sverige, säger Emiliano Sener i ett pressmeddelande.

– Det här är en drömvärvning. Emiliano har alla egenskaper vi söker, han är beläst, kunnig och driven, och har dessutom ett stort internationellt nätverk. Han blir helt avgörande i våra framtidsplaner, säger Pietro Maglio, vd på Modernista Group, i pressmeddelandet.

Hur stor del av Modernistas Groups utgivning utgörs av översättningar?
– En betydande del även om den minskar, drygt 60 procent av en utgivning som idag består av drygt 200 böcker om året, säger Pietro Maglio till Boktugg.

De har gett ut många författare och böcker som har slagit stort utomlands, däribland Veronica Roth, Peter May, Nikkis dagbok, Rick Riordan, Victoria Aveyard, Marie Lu, Louise Penny, Michael Wolff, Jessie Burton och Rupi Kaur.

Hoppas ni genom rekryteringen av Emiliano Sener att öka er egen rättighetsförsäljning till utländska förlag?
– Det ingår i planerna ja, så det räknar vi med lite på sikt, säger Pietro Maglio.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny