ANNONS

Burcu Sahin tilldelas Katapultpriset 2019

Burcu Sahin. Foto: Carla Orrego Veliz

Katapultpriset för bästa skönlitterära debut 2018 går till Burcu Sahin för diktsamlingen Broderier.

På Littfest i Umeå delades Katapultpriset ut till Burcu Sahin med motiveringen: ”På ett mångbottnat och exakt språk skriver Burcu Sahin fram det komplexa i att vara någons mor och fortfarande någons dotter. Dikterna blir till en väv av händer som försörjer, saknar, flätar och minns.”

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Bakom priset står den skönlitterära sektionen inom Sveriges Författarförbund och ett antal sponsorer.

Burcu Sahin (f. 1993) är bosatt i Rinkeby. Hon har gått Biskops-Arnös skrivarlinje och är nu verksam som lärare på samma skola, samt på Skrivarakademin i Stockholm. Diktsamlingen Broderier (Albert Bonniers förlag, 2018) är hennes debut.

De övriga nominerade till Katapultpriset var Clara Bolmsjö, Jordkropp,
Balsam Karam, Händelsehorisonten, Ina Rosvall, Harungen och Elin Willows, Inlandet.

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Priset består av 40 000 kronor. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se