fbpx

Burcu Sahin tilldelas Katapultpriset 2019

Burcu Sahin. Foto: Carla Orrego Veliz

Katapultpriset för bästa skönlitterära debut 2018 går till Burcu Sahin för diktsamlingen Broderier.

På Littfest i Umeå delades Katapultpriset ut till Burcu Sahin med motiveringen: ”På ett mångbottnat och exakt språk skriver Burcu Sahin fram det komplexa i att vara någons mor och fortfarande någons dotter. Dikterna blir till en väv av händer som försörjer, saknar, flätar och minns.”

Bakom priset står den skönlitterära sektionen inom Sveriges Författarförbund och ett antal sponsorer.

ANNONS

Burcu Sahin (f. 1993) är bosatt i Rinkeby. Hon har gått Biskops-Arnös skrivarlinje och är nu verksam som lärare på samma skola, samt på Skrivarakademin i Stockholm. Diktsamlingen Broderier (Albert Bonniers förlag, 2018) är hennes debut.

De övriga nominerade till Katapultpriset var Clara Bolmsjö, Jordkropp,
Balsam Karam, Händelsehorisonten, Ina Rosvall, Harungen och Elin Willows, Inlandet.

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Priset består av 40 000 kronor. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.