fbpx

Burcu Sahin tilldelas Katapultpriset 2019

Burcu Sahin. Foto: Carla Orrego Veliz

Katapultpriset för bästa skönlitterära debut 2018 går till Burcu Sahin för diktsamlingen Broderier.

På Littfest i Umeå delades Katapultpriset ut till Burcu Sahin med motiveringen: ”På ett mångbottnat och exakt språk skriver Burcu Sahin fram det komplexa i att vara någons mor och fortfarande någons dotter. Dikterna blir till en väv av händer som försörjer, saknar, flätar och minns.”

Bakom priset står den skönlitterära sektionen inom Sveriges Författarförbund och ett antal sponsorer.

ANNONS

Burcu Sahin (f. 1993) är bosatt i Rinkeby. Hon har gått Biskops-Arnös skrivarlinje och är nu verksam som lärare på samma skola, samt på Skrivarakademin i Stockholm. Diktsamlingen Broderier (Albert Bonniers förlag, 2018) är hennes debut.

De övriga nominerade till Katapultpriset var Clara Bolmsjö, Jordkropp,
Balsam Karam, Händelsehorisonten, Ina Rosvall, Harungen och Elin Willows, Inlandet.

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Priset består av 40 000 kronor. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny