fbpx

Poesimässan i Stockholm gästas av ett 40-tal poeter

Den mexikanska poeten Gloria Gervitz gästar poesifestivalen. Arkivbild: Mikael Andersson/TT.

Poesimässan på Stadsbiblioteket i Stockholm växer och har i år också ett starkare internationellt fokus än tidigare.

Under fredagen och lördagen, den 22 till 23 mars, fylls Stadsbiblioteket vid Odenplan med utställare samtidigt som ett 40-tal poeter från sex olika länder framträder från scen. Bland poeterna finns Hanna Hallgren, Johan Jönson, Maria Seisenbacher, Gloria Gervitz och Iman Mohammed.

Men redan på onsdagen, som också är världspoesidagen, smygstartar scenprogrammet med en läsning av den syriske poeten Wafai Layla som sedan samtalar med kollegan Jasim Mohamed och med Birgitta Wallin från tidskriften Karavan. Torsdagen ägnas åt rysk revolutionspoesi.

”I samband med Poesimässan i Stockholm den 22-23 mars besöker de prisade poeterna Linda Vilhjálmsdóttir (Island) och Theresa Salomonsen (Danmark) Sverige. Samtidigt publicerar Lil’Lit Förlag deras kraftfulla poesi för första gången på svenska. Linda Vilhjálmsdóttir är en av Islands främsta poeter och Theresa Salomonsen belönades med Klaus Rifbjergs debutantpris av Danska Akademien 2018. Två poeter som undersöker yttre och inre gränser, makt och konsumtion – vare sig det är klimatet eller kroppen som dissekeras”, skriver Lil’Lit Förlag i ett pressmeddelande.

Rättat: I en tidigare version av artikeln förekom fel poeter i texten. (TT)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny