Poesimässan i Stockholm gästas av ett 40-tal poeter

Den mexikanska poeten Gloria Gervitz gästar poesifestivalen. Arkivbild: Mikael Andersson/TT.

Poesimässan på Stadsbiblioteket i Stockholm växer och har i år också ett starkare internationellt fokus än tidigare.

Under fredagen och lördagen, den 22 till 23 mars, fylls Stadsbiblioteket vid Odenplan med utställare samtidigt som ett 40-tal poeter från sex olika länder framträder från scen. Bland poeterna finns Hanna Hallgren, Johan Jönson, Maria Seisenbacher, Gloria Gervitz och Iman Mohammed.

Men redan på onsdagen, som också är världspoesidagen, smygstartar scenprogrammet med en läsning av den syriske poeten Wafai Layla som sedan samtalar med kollegan Jasim Mohamed och med Birgitta Wallin från tidskriften Karavan. Torsdagen ägnas åt rysk revolutionspoesi.

”I samband med Poesimässan i Stockholm den 22-23 mars besöker de prisade poeterna Linda Vilhjálmsdóttir (Island) och Theresa Salomonsen (Danmark) Sverige. Samtidigt publicerar Lil’Lit Förlag deras kraftfulla poesi för första gången på svenska. Linda Vilhjálmsdóttir är en av Islands främsta poeter och Theresa Salomonsen belönades med Klaus Rifbjergs debutantpris av Danska Akademien 2018. Två poeter som undersöker yttre och inre gränser, makt och konsumtion – vare sig det är klimatet eller kroppen som dissekeras”, skriver Lil’Lit Förlag i ett pressmeddelande.

Rättat: I en tidigare version av artikeln förekom fel poeter i texten. (TT)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL