Åse Ericson blir ny Sverigechef för Storytel

Åse Ericson, blir Sverigechef för Storytel i maj 2019. Pressbild: Storytel.

Åse Ericson får den nyinrättade tjänsten som Country Manager för Storytel Sweden, meddelar bolaget passande på Internationella kvinnodagen. Hon kommer närmast från Novamedia där hon jobbat med Postkodlotteriet.

Åse Ericson blir ny Country Manager för Storytel Sweden. Åse är idag Head of Marketing & Sales på Novamedia AB och har tidigare även haft roller som Head of TV & Event och Head of TV i företaget. Åse tillträder rollen som Country Manager för Storytel Sweden i början av maj, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att hälsa Åse välkommen till Storytel Sverige. Hennes digitala sälj- och marknadsföringsprofil kombinerad med en bakgrund från storytelling och innehållsproduktion gör henne helt rätt för jobbet. Jag ser fram emot att se Åse och Sverigeteamet fortsätta profilera, stärka och utveckla både vår marknadsledande position i Sverige och vår relation till alla som älskar berättelser och starka lyssnarupplevelser, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer på Storytel, i samma pressmeddelande.

Åse Ericson har en tv-producentbakgrund på bland annat SVT, och har tidigare haft roller som Head of TV och Head of TV & Event på Novamedia Sverige AB.

I rollen som Head of Marketing & Sales har Åse Ericson bland annat fokuserat på Postkodlotteriets varumärkesarbete, digitalisering, lojalitetsbyggande och försäljning. Hon har även starkt bidragit till att utveckla lotteriet och därigenom stärkt gillandet och lojaliteten hos de närmare en miljon engagerade kunderna.

– Storytel har verkligen tagit ljudbokupplevelsen rakt in i både mitt och svenska folkets hjärta och vardag – när jag fixar hemma, går på promenader och är på väg till och från jobbet. Det är otroligt sporrande och spännande att få bidra till fortsatt utveckling av Storytels starka position i Sverige och till ljudbokens fortsatta framgång, säger Åse Ericson.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL