Åse Ericson, blir Sverigechef för Storytel i maj 2019. Pressbild: Storytel.

Åse Ericson blir ny Sverigechef för Storytel

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Åse Ericson får den nyinrättade tjänsten som Country Manager för Storytel Sweden, meddelar bolaget passande på Internationella kvinnodagen. Hon kommer närmast från Novamedia där hon jobbat med Postkodlotteriet.

Åse Ericson blir ny Country Manager för Storytel Sweden. Åse är idag Head of Marketing & Sales på Novamedia AB och har tidigare även haft roller som Head of TV & Event och Head of TV i företaget. Åse tillträder rollen som Country Manager för Storytel Sweden i början av maj, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att hälsa Åse välkommen till Storytel Sverige. Hennes digitala sälj- och marknadsföringsprofil kombinerad med en bakgrund från storytelling och innehållsproduktion gör henne helt rätt för jobbet. Jag ser fram emot att se Åse och Sverigeteamet fortsätta profilera, stärka och utveckla både vår marknadsledande position i Sverige och vår relation till alla som älskar berättelser och starka lyssnarupplevelser, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer på Storytel, i samma pressmeddelande.

Åse Ericson har en tv-producentbakgrund på bland annat SVT, och har tidigare haft roller som Head of TV och Head of TV & Event på Novamedia Sverige AB.

I rollen som Head of Marketing & Sales har Åse Ericson bland annat fokuserat på Postkodlotteriets varumärkesarbete, digitalisering, lojalitetsbyggande och försäljning. Hon har även starkt bidragit till att utveckla lotteriet och därigenom stärkt gillandet och lojaliteten hos de närmare en miljon engagerade kunderna.

– Storytel har verkligen tagit ljudbokupplevelsen rakt in i både mitt och svenska folkets hjärta och vardag – när jag fixar hemma, går på promenader och är på väg till och från jobbet. Det är otroligt sporrande och spännande att få bidra till fortsatt utveckling av Storytels starka position i Sverige och till ljudbokens fortsatta framgång, säger Åse Ericson.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.



🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …