fbpx

Borås Tidnings Debutantpris till Wera von Essen

Wera von Essen tar emot Borås Tidnings debutantpris. Foto: Jonas Ekelund/Borås Tidning

Wera von Essen debuterade med en roman om oförmågan att debutera. Nu får hon dessutom Borås Tidnings debutantpris.

”För en nonchalant och stilsäker berättelse som med dagbokens logik utforskar villkor och gränser för skapande” lyder juryns motivering.

Wera von Essen är född 1986 i Stockholm. En debutants dagbok (Modernista) gavs ut för ett år sedan och handlade om en berättare, den 30-åriga Wera, som kämpar för att bli publicerad.

Sitt liv och sin möda skildrar hon i en dagbok där bristen på pengar och rädslan för att misslyckas är ett bärande tema. Wera pantar flaskor och bryter samman men får till slut sitt manus antaget.

Det fick även Wera von Essen. Borås Tidnings debutantpris är med sina 100 000 kronor det största för debutanter och delas i år ut för 19:e gången.

Liksom tidigare sätter juryn en ära i att hålla sin egen linje när det gäller att nominera och välja pristagare.

Övriga nominerade var Emeli Bergman för ”Salt”, Hanna Rajs Lundström för ”Armarna”, Nino Mick för ”Tjugofemtusen kilometer nervtrådar” och Elin Willows för ”Inlandet”.

Text: Erika Josefsson/TT

Tidigare pristagare av Borås debutantpris.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny