Borås Tidnings Debutantpris till Wera von Essen

Wera von Essen tar emot Borås Tidnings debutantpris. Foto: Jonas Ekelund/Borås Tidning

Wera von Essen debuterade med en roman om oförmågan att debutera. Nu får hon dessutom Borås Tidnings debutantpris.

”För en nonchalant och stilsäker berättelse som med dagbokens logik utforskar villkor och gränser för skapande” lyder juryns motivering.

Wera von Essen är född 1986 i Stockholm. En debutants dagbok (Modernista) gavs ut för ett år sedan och handlade om en berättare, den 30-åriga Wera, som kämpar för att bli publicerad.

Sitt liv och sin möda skildrar hon i en dagbok där bristen på pengar och rädslan för att misslyckas är ett bärande tema. Wera pantar flaskor och bryter samman men får till slut sitt manus antaget.

Det fick även Wera von Essen. Borås Tidnings debutantpris är med sina 100 000 kronor det största för debutanter och delas i år ut för 19:e gången.

Liksom tidigare sätter juryn en ära i att hålla sin egen linje när det gäller att nominera och välja pristagare.

Övriga nominerade var Emeli Bergman för ”Salt”, Hanna Rajs Lundström för ”Armarna”, Nino Mick för ”Tjugofemtusen kilometer nervtrådar” och Elin Willows för ”Inlandet”.

Text: Erika Josefsson/TT

Tidigare pristagare av Borås debutantpris.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL