Över en miljon böcker på Akademibokhandelns bokrea 2019

Snart dags för bokrea. Akademibokhandeln startar med ett erbjudande om 4 för 3 böcker kl 7 till 10 den 26/2. Foto: Akademibokhandeln

Det närmar sig bokrea och Akademibokhandeln släpper sin traditionsenliga reakatalog. Nytt för i år är att en del reatitlar kan förhandsbokas på webben.

Bokrean 2019 närmar sig med stormsteg. 26 februari är det reastart i Akademibokhandelns butiker och online. I år omfattar bokrean i Akademibokhandeln över en miljon böcker fördelade på närmare 850 olika titlar.

– För Akademibokhandelns medlemmar finns en unik möjlighet att lägga vantarna på riktigt exklusiva titlar som Lerins Naturlära, Liljestrands Vilhelm Moberg-biografi och världssuccén Godnattsagor för rebelltjejer!, säger Anna Austin, kategorichef bok på Bokhandelsgruppen i Sverige AB, i ett pressmeddelande.

För första gången erbjuder man också ett antal barnböcker på engelska på bokrean.

– Bokrean är en av årets allra viktigaste händelser och vi satsar stort på att ta vara på möjligheten att sprida läsglädje runt om i landet. Bokrean är en folkfest och vi är glada att det finns ett fortsatt stort intresse för böcker och läsning som verkligen synliggörs denna period, avslutar Anna Austin.

Bokreakatalogen distribueras till 520 000 medlemmar i Akademibokhandelns Vänner den 12–15 februari. Från och med idag den 5 februari går det att ta del av hela reautbudet på akademibokhandeln.se. Dessutom kan delar av sortimentet i år förhandsbokas online – något för den som inte vill trängas med andra reashoppare men som ändå vill försäkra sig om ett exemplar av just den där boken?

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.