Akademiledamöterna Horace Engdahl, Kristina Lugn och Tomas Riad efter ett sammanträde i Börshuset under pågående Akademikris. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Sommarkurs ska ge inblick i Akademiens kris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Linnéuniversitetets kurs om föregående års Nobelpristagare i litteratur ersätts av en kurs som ska fokusera på Akademiens kris och institutionens betydelse både historiskt och för samtiden.

Linnéuniversitetet i Kalmar ger vanligtvis en distanskurs om föregående års Nobelpristagare i litteratur. Men eftersom Svenska Akademiens kris har lett till att inget Nobelpris delades ut i fjol ger universitetet i stället en kurs som ska fokusera på Akademiens kris och institutionens betydelse både historiskt och för samtiden.


ANNONS


Om man är nyfiken på att förstå mer om turerna kring Svenska Akademien så kan den ge fördjupad förståelse och kanske också svar på sådant som har diskuterats men som man själv kanske inte är så insatt i, säger kursansvariga universitetslektorn Piia Posti till Sveriges Radios Kulturnytt.

Akademiens kris utlöstes när 18 kvinnor vittnade i Dagens Nyheter om hur de utsatts för sexuella trakasserier och övergrepp av den så kallade kulturprofilen, med nära band till Svenska Akademien.

Kursen heter ”Nobelpriset, Svenska Akademien och kvinnorna” och ger 7,5 högskolepoäng med kursstart den 10 juni.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL