fbpx

Gourmand World Summit 2019 i Paris ska samla kokboksvärlden

Det senaste arrangemanget i Paris för Gourmand International ägde rum vid Louvren, under glaspyramiden 2013. En stor svensk delegation deltog och många internationella kulturella band knöts.

Gourmand Awards arrangeras även i år i Kina. Men i mars bjuder organisationen in till Paris och Gourmand World Summit där Pelle Agorelius hoppas att många svenska förlag och författare kommer att delta.

– Det är många som efterlyst ett arrangemang i Europa och även en möjlighet att träffas för att utbyta erfarenheter. Ett komplement till prisutdelningen av Gourmand Awards, säger Pelle Agorelius, svensk representant för Gourmand International.

Vi har tidigare skrivit om de svenska framgångarna i Gourmand Awards på senare år och de svenska vinnarna som har chans att bli finalister i tävlingen. Själva prisutdelningen och arrangemanget äger även i år rum i Kina, denna gång dock i Macao (som ligger nära Hongkong). Den sker i år den 3 juli.

ANNONS

Dessförinnan blir det alltså ett arrangemang på europeisk mark, i Paris. De bästa böckerna från de senaste tre årens Gourmand Awards kommer att ställas ut på UNESCOs högkvarter. Över 200 länder representeras.

Dessutom räknar Gourmand International med att runt 2 000 VIP-inbjudna (ambassadörer, förläggare, författare, kockar, agenter, fotografer, journalister, bloggare, vinmakare, formgivare och många andra som är inblandade i kokboksproduktionen) ska finnas på plats under evenemanget Gourmand World Summit den 20-22 mars 2019.

– Det blir ett unikt tillfälle att möta personer som jobbar med kokböcker och knyta kontakter internationellt. Jag hoppas verkligen att många svenska förlag tar chansen att nätverka. Det är ju klart lite enklare att åka till Paris än till Kina, säger Pelle Agorelius.

I närheten av UNESCOs högkvarter och Eiffeltornet ska en liten ”gastronomisk by” placeras dit deltagarna på Gourmand World Summit har access. Ett omfattande program med evenemang planeras, enligt arrangören.

– Det blir workshops och seminarier utöver utställningar. Givetvis mycket mat och dryck, som det brukar bli när kokboksfolket träffas, säger Pelle Agorelius.

Fotnot: Intresserade förlag/författare kan kontakta Edouard Cointreau (edouardcointreau@vip.163.com) på Gourmand International.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny