fbpx

Mikael Bergstrand går till Bokfabriken

Författaren Mikael Bergstrand väljer Malmöförlaget Bokfabriken för sin nästa bok. Foto: Lars Dareberg.

Bokfabriken avslutar 2018 med vad de ser som en storvärvning i förlagsvärlden: Mikael Bergstrand (känd för Delhis vackraste händer) ger ut sin nästa bok på Malmöförlaget.

– Det känns lite som att komma hem, säger Mikael Bergstrand i ett pressmeddelande.

Han fick sitt stora genombrott med Indientrilogin (utgiven på Norstedts) som sålts i flera hundratusen exemplar bara i Sverige. Den första boken i serien, Delhis vackraste händer utkom 2011. Boken filmatiserades även som SVT-serie med Björn Kjellman i huvudrollen. De två följande böckerna i serien heter Dimma över Darjeeling och Gurun i Pomonadalen. Dessförinnan hade han skrivit fyra kriminalromaner (Forum) som gavs ut som ljudböcker av HörOpp som sedan blev Word Audio ur vilket Bokfabriken är sprungen.

Mikael Bergstrand bor på Österlen och har tidigare arbetat som bland annat journalist på Sydsvenskan. Tidigare har hans böcker alltså givits ut av Norstedts, Forum och Piratförlaget, men för sin nya bok Ingemar Modigs uppvaknande väljer han Bokfabriken.

ANNONS

– Det är ett drömförfattarskap för Bokfabriken. Mikael Bergstrand har en fantastisk förmåga att återge de lite udda och skeva figurerna och skänka dem kärlek. Samtidigt lyckas han skriva humoristiskt med tajming utan att raljera, säger Lasse Brahme, vd för Bokfabriken.

Lasse Brahme och Mikael Bergstrand har jobbat ihop tidigare.

– Vi hade vårt första samarbete för tolv år sedan, sedan dess har vi vuxit på varsitt håll och nu möts vi igen efter framgångarna. Det känns fantastiskt, säger Lasse Brahme.

ANNONS

– Förlagsbranschen är så fokuserad till Stockholm. Därför är det extra kul att Sveriges piggaste och snabbast växande förlag numera ligger i min gamla hemstad Malmö. Hos Bokfabriken finns mycket av det nytänkande som jag ibland har saknat hos andra förlag, inte minst nu när folks läsvanor förändras i en rasande takt, säger Mikael Bergstrand.

Mikael Bergstrands senaste bok, Den sorglöse hemsamariten, kom ut på Piratförlaget hösten 2017 och släpptes i pocket sommaren 2018. Den här nyheten kommer dagen efter att Forum i ett pressmeddelande berättat om Christoffer Carlssons nya bok – även han lämnar Piratförlaget.

Ingemar Modigs uppvaknande av Mikael Bergstrand utkommer hösten 2019.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.