ANNONS

Petra Ward tar över som vd för Roos & Tegnér vid årsskiftet

Grundaren Michael Tegnér lämnar över vd-rollen på Roos & Tegnér till Petra Ward den 1 januari 2019.

Bokförlaget Roos & Tegnér i Malmö genomför ett vd-byte den 1 januari 2019 då nuvarande vd och grundare Michael Tegnér lämnar över till Petra Ward.

Grundaren och nuvarande vd Michael Tegnér kommer att bli arbetande styrelseordförande och nuvarande försäljningschef Petra Ward blir ny vd.

– Roos & Tegnér har nu funnits i 13 år. Det är ett naturligt steg för bolaget och för mig personligen att nu lämna över vd-posten till Petra. Petra tillsattes som försäljningschef i januari i år men hon har redan visat att hon med sitt driv och branscherfarenhet blir en utmärkt vd för Roos & Tegnér i bolagets fortsatta utveckling, säger Michael Tegnér.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Petra började på förlaget som säljchef i januari 2018. Petra har lång erfarenhet av branschen och började på sitt första förlagsjobb i London 1996. Efter femton år som agent och förläggare på förlag i England gick resan till Norstedts i fem år och sedan till Pocketförlaget i knappt två år, bland annat som tf vd.

– Roos & Tegnér är en fantastiskt inspirerande miljö att jobba i! Bland annat för att mina kollegor har mycket erfarenhet från andra branscher och det upplever jag som viktigt när bokbranschen håller på att stöpa om sig. Det gör också att vi kan vara flexibla mot författarna – som ju när det gäller faktaböcker oftast har andra jobb vid sidan av – och därmed utforma avtal som passar alla lägen. Vi är snabba och påhittiga, det gillar jag, säger Petra Ward.

Roos & Tegnér grundades 2006 och har sedan dess växt till att omsätta 11,7 Mkr i senaste bokslutet (april 2018) som i princip innebar ett nollresultat. Halvvägs in i det nya verksamhetsåret följer man planen på att öka omsättningen. Siktet är dock inställt på att växa såpass att man inom fyra år omsätter 22 Mkr.

– Vi ser oss själva som ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra
skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanande och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra
utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, psykologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor, förklarar Michael Tegnér.

ANNONS

I år ger förlaget ut ett 50-tal titlar, en siffra som också ska öka framöver.

När du nu släpper vd-rollen, vad ska du använda din tid till?
– Jag kommer fokusera på att hitta nya författarskap väldigt mycket mer nu. Kommer även att få mer tid till ”specialförsäljningar”, det vill säga försäljning utanför de traditionella bokkanalerna, säger Michael Tegnér.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se