fbpx

Jättedealen: HarperCollins köpte sju böcker av Fredrik Backman

Författaren Fredrik-Backmans böcker är sålda över hela världen. Foto: Henric Lindsten

Fredrik Backman är redan en storsäljare i USA och flera andra länder. Nu har HarperCollins köpt världsrättigheterna till hela sju av hans böcker – för att ge ut dem på spanska i hela världen.

– Utgivning på det spanska språket representerar en av de största möjligheterna att växa för HarperCollins och fokus för vårt bolag är att vi fortsätter investera i vårt globala utgivningsprogram, säger Brian Murray, vd för HarperCollins till Publishers Weekly.

HarperCollins har nu alltså gjort en deal med Salomonsson Agency och köpt de spanska världsrättigheterna (inklusive audio) till sju böcker av Fredrik Backman. Det gäller böckerna Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Björnstad och Vi mot er. Samt Saker min son behöver veta om världen och de två kortromanerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre respektive Ditt livs affär.

Enligt HarperCollins blir detta första gången dessa böcker ges ut på spanska. Sedan tidigare finns dock Backmans debut från 2012, storsäljaren En man som heter Ove, översatt till spanska och utgiven på andra förlag.

ANNONS

Sedan dess har hans böcker översatts till 44 språk och sålt i mer än tio miljoner exemplar. HarperCollins räknar nog med att det ska bli någon miljon böcker på spanska de kommande åren.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny