ANNONS

Jättedealen: HarperCollins köpte sju böcker av Fredrik Backman

Författaren Fredrik-Backmans böcker är sålda över hela världen. Foto: Henric Lindsten

Fredrik Backman är redan en storsäljare i USA och flera andra länder. Nu har HarperCollins köpt världsrättigheterna till hela sju av hans böcker – för att ge ut dem på spanska i hela världen.

– Utgivning på det spanska språket representerar en av de största möjligheterna att växa för HarperCollins och fokus för vårt bolag är att vi fortsätter investera i vårt globala utgivningsprogram, säger Brian Murray, vd för HarperCollins till Publishers Weekly.

HarperCollins har nu alltså gjort en deal med Salomonsson Agency och köpt de spanska världsrättigheterna (inklusive audio) till sju böcker av Fredrik Backman. Det gäller böckerna Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Björnstad och Vi mot er. Samt Saker min son behöver veta om världen och de två kortromanerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre respektive Ditt livs affär.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Enligt HarperCollins blir detta första gången dessa böcker ges ut på spanska. Sedan tidigare finns dock Backmans debut från 2012, storsäljaren En man som heter Ove, översatt till spanska och utgiven på andra förlag.

Sedan dess har hans böcker översatts till 44 språk och sålt i mer än tio miljoner exemplar. HarperCollins räknar nog med att det ska bli någon miljon böcker på spanska de kommande åren.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se