Denna artikel sponsras av författare/förlag

Allakando hjälper elever att nå sina studiemål

Privatundervisning genom Allakando. Foto: Allakando

Genom privatundervisning och läxhjälp som är anpassad efter varje enskild elev hjälper Allakando studerande i alla åldrar att nå sina mål, vare sig det är högre betyg i fysik, bättre engelskakunskaper eller bra resultat på högskoleprovet.

Har man en gång halkat efter i ett ämne är risken stor att man tappar motivationen och känner att det är en omöjlighet att komma ikapp. Självförtroendet sjunker och det verkar lönlöst att ens försöka. Känns det bekant?

Allakando startades för ganska exakt tio år sedan för att erbjuda extra stöd till elever genom läxhjälp och olika former av privatundervisning. Kärnan i affärsidén är att bidra med lärande och ge verktyg för livet, både genom faktiska ämneskunskaper och ett höjt självförtroende hos eleverna. Sedan dess har företaget hjälpt 15 000 elever att förbättra sina resultat.

– Det finns inget som heter ”mattehjärna”, det absolut viktigaste är hur mycket du kämpar för att nå resultat. Har du successivt halkat efter i några år tar det också tid att komma ikapp och det kan upplevas som omöjligt, säger Nils som har jobbat som privatlärare på Allakando i flera år.

Detta kan i många fall bli som en självuppfyllande profetia och bidra till en negativ självbild. Men Allakando menar att det egentligen bara handlar om träning, det är vad man gör som spelar roll. Alla kan uppnå bra betyg eller höga resultat på proven, med hjälp av rätt resurser.

Allakando erbjuder idag läxhjälp för att stärka upp i olika ämnen, alltifrån matematik och naturvetenskap till språk, samhällsvetenskapliga ämnen och ekonomi. Genom privatundervisning, undervisning i grupp och onlinekurser kan elever i olika åldrar och på olika nivåer hitta en lösning som passar just dem. Särskilda upplägg finns inför specifika prov som till exempel nationella provet och högskoleprovet, och Allakando arrangerar även sommarkurser och intensivkurser.

– Inte ovanligt är att en privatlärare jobbar med elever i ett par år. Privatlärare och elev får i de allra flesta fall en mycket bra relation, vilket underlättar lärandet, säger Nils.

Många som kontaktar Allakando vill ha hjälp med matematik och språk. Nils tror att det kan bero på flera saker, dels för att de bygger på varandra och då är det viktigt att inte hamna efter i just de här ämnena. Om man har missat början blir det svårt senare, så det gäller att bryta trenden tidigt.

Något som det talas om mycket både i och utanför skolvärlden är läsning och läsförståelse, som på många sätt lägger grunden för alla andra ämnen och som är en förutsättning för att klara sig i samhället.

Kan Allakando hjälpa till om någon vill träna läsförståelse?
– Absolut, säger Nils. Vi har väldigt många privatlärare att välja på och vet precis vilken profil de har. Så då skulle vi kunna ta fram någon som är duktig på just det, som kan förklara och göra det begripligt för eleven. Det är elev och privatlärare som bygger undervisningen tillsammans på en helt individuell nivå, så det finns alla möjligheter.

Allakando har ett stort antal privatlärare knutna till sig och har vid det här laget lång erfarenhet av att handplocka rätt privatlärare till rätt elev. Nils jobbade själv som privatlärare i matte parallellt med studier på Lunds Tekniska Högskola.

– Det var enormt givande, säger han. Jag fick verkligen förändra mina elevers syn på matten och ge dem alla mina verktyg för att få dem att förstå. Mitt uppdrag var att förklara för eleverna vad jag trodde att de missade, och det kunde vara allt ifrån att ha en plan för studieteknik, repetera vissa uppgifter eller andra enkla knep.

Idag känner många till Allakando och efterfrågan är stor både bland de som vill ha coachning eller läxhjälp och bland de som söker jobb som privatlärare. Bara de allra bästa passerar nålsögat och man anställer bara 1 av 45 sökande.

– Rekryterarna har lång erfarenhet och en väldigt bra känsla för vem som kommer att fungera som privatlärare. Alla som jobbar för Allakando har själva bra betyg, är sociala och visar på god pedagogisk förmåga. Dessa egenskaper kombinerat med internutbildningar, coachningsamtal och uppföljningar blir en riktigt bra kombination, vilket också visar sig i att 9 av 10 som anlitar Allakando når sina mål, säger Nils.

Vill du veta mer? Besök Allakando.se

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar för din/era böcker så kontakta en av våra säljare. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se