Domänen bok.se såld för 20.500 kr

Är bok.se en bra domän? Den såldes nyligen på auktion för 20 500 kr. Bakgrundsfoto: Fotolia.

Domänen bok.se har varit till salu på Tradera. Det högsta budet slutade på 20.500 kr, vilket låter som ett rätt hyfsat pris för en sådan domän.

Boktugg har tidigare skrivit om budgivningen kring bokhandel.se som inte blev så dyr som en del hade gissat. När bok.se dök upp till försäljning i helgen så pratade vi med några experter på ehandel som menade att domänen kunde vara värd max 25 000 kronor eftersom det inte är någon internationell domän och inte något namn som har potential att öka i värde.

På måndagsmorgonen avslutades auktionen på Tradera och köparen får betala 20 500 kronor för domänen som ursprungligen registrerades 2001.

När man tittar tillbaka på sajtens historik så visar det sig att den mestadels varit till salu, använts som landningssida för en casinosajt och egentligen aldrig haft något bokrelaterat innehåll.

Så nu återstår att se vem som köpt domänen denna gång och ifall de har tänkt använda den för något som är kopplat till böcker?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL