fbpx

Bokmässa i Haverdal för fjärde året i rad

Mycket folk vid Haverdals bokmässa 2017. Foto: Therese Loreskär

Nu på lördag den 4 augusti är det återigen dags för Haverdals Bokmässa. På Haverdals camping bjuds det på författarsamtal, bokprat, signeringar och försäljning av böcker inom diverse genrer. Och fika, naturligtvis.

Klockan 15–19 på lördag den 4 augusti 2018 ställer Haverdals camping till med bokmässa. Det är fjärde gången gillt, och den här gången är man beredd på att ta emot en större publik än sist. Förra året var det nämligen flera besökare som inte fick plats att lyssna på en populär programpunkt med Ulrika Larsson från Akademibokhandeln i Halmstad.

I år är man bättre rustad, och arrangören Anna-Lena Nilsson från Haverdals camping berättar att bokmässan har bytt plats och kommer att hållas i tre sammansatta tält där sidorna öppnas upp så att ingen hamnar utanför.

– Vi har alltså mer plats i år, och det ger samtidigt skugga för besökarna, säger Anna-Lena.

Även genremässigt har bokmässan breddat sig i år, och det blir nya inslag av både poesi, kokböcker och tv/film.

Bland annat kommer Kenth Hultqvist, författare och föredragshållare, hålla i en intervju med kokboksförfattarna Johan Rosenlind & Lotta Fritzdorf. Johan Rosenlind kommer också att berätta lite om manusarbetet bakom tv-serien Vår tid är nu vars andra säsong kommer i höst. Hanna Hilvenius kommer att prata om bakgrunden till sin diktsamling.

Sedan kommer favoriten från förra året Ulrika ”Bokullis” Larsson från Halmstad Akademibokhandel och bokpratar.

– Denna underbara Ulrika är så duktig på att inspirera till läsning, säger Anna-Lena och berättar att Ulrika kommer att prata om de deltagande författarnas böcker samt ge lite ”goa lästips” från sin bokhylla.

Totalt kommer tio författare att finnas på plats och sälja och signera böcker. Även Haverdals campings egna bok om maskoten Virvla Trollhjärta, skriven av Therese Loreskär (som inte har möjlighet att närvara på mässan i år) och illustrerad av Karin Eklund, kommer att finnas till salu.

Kaffe och kaka finns för den som blir sugen på fika, och blir det varmt kommer besökarna kunna svalka sig med en glass. Det blir även boklotteri för den som tror sig ha lyckan på sin sida.

Sponsorer och samarbetspartners till bokmässan är Idus förlag och Akademibokhandeln Halmstad.

– Vi ser så mycket fram emot denna eftermiddag, en bokens dag! säger Anna-Lena.

Haverdals camping har ett eget troll, Virvla Trollhjärta, som i sommar gestaltas av Agnes Santesson och kompisen Stensöta av Elsa Asp.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny