fbpx

ETC och Bokmässan i nytt samarbete kring läsning

Bokmässan i Göteborg. Foto: Niklas Maupoix

Bokmässan inleder ett samarbete med ETC/Leopard förlag kring läsfrämjande i Angered. Gymnasieelever kommer att bjudas in till mässan för att delta i flera olika aktiviteter.

Till hösten möts Bokmässan och ETC/Leopard i ett samarbete som handlar om att på olika sätt uppmärksamma litteratur och läsning i stadsdelen Angered. I samband med Angereds bokmässa, som inleds veckan innan Bokmässan, kommer Leopard förlag och Bokmässan att arrangera ett författarsamtal. Dessutom kommer 300 bokpåsar att delas ut med böcker från Leopard, prenumeration från ETC och entrébiljett till Bokmässan.

Elever från Angereds gymnasium kommer att bjudas in till Bokmässan för att bland annat delta i ett evenemang runt källkritik och flera aktiviteter på det nya 100 kvm stora mässområdet Hoppet som ETC/Leopard står bakom. Eleverna kommer dessutom att erbjudas boken Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? av Stina Oscarson och Sara Granér.

ANNONS

– Vi vill lyfta litteratur och läsning. Genom samarbetet i Angered hoppas vi kunna ge unga möjlighet att möta litteraturen, både i sin egen stadsdel och på Bokmässan, säger Frida Edman, tf ansvarig för Bokmässan i ett pressmeddelande.

ETC/Leopard förlag valde förra året att inte delta på Bokmässan och anordnade ett eget litteraturevent. Nu ser förlaget en väg tillbaka till samarbete och väljer att återigen medverka på mässan, även om det inte var självklart:

– Det var en öppen fråga. Men vi kände att dialogen med mässan var bra och i och med att de beslutat att inte välkomna Nya Tider så kände vi att det fanns sätt att vitalisera samtalen. Det är en fantastisk litteraturfest i grunden så vi vill så klart stötta det, säger Moa Elf Karlén, förlagschef på Leopard, till Svensk Bokhandel.

ANNONS

– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Andreas Gustavsson, chefredaktör på Dagens ETC, i pressmeddelandet. För oss har medverkan på Bokmässan alltid handlat om demokrati och debatt. Nu blir det väldigt påtagligt.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.