ETC och Bokmässan i nytt samarbete kring läsning

Bokmässan i Göteborg. Foto: Niklas Maupoix

Bokmässan inleder ett samarbete med ETC/Leopard förlag kring läsfrämjande i Angered. Gymnasieelever kommer att bjudas in till mässan för att delta i flera olika aktiviteter.

Till hösten möts Bokmässan och ETC/Leopard i ett samarbete som handlar om att på olika sätt uppmärksamma litteratur och läsning i stadsdelen Angered. I samband med Angereds bokmässa, som inleds veckan innan Bokmässan, kommer Leopard förlag och Bokmässan att arrangera ett författarsamtal. Dessutom kommer 300 bokpåsar att delas ut med böcker från Leopard, prenumeration från ETC och entrébiljett till Bokmässan.

Elever från Angereds gymnasium kommer att bjudas in till Bokmässan för att bland annat delta i ett evenemang runt källkritik och flera aktiviteter på det nya 100 kvm stora mässområdet Hoppet som ETC/Leopard står bakom. Eleverna kommer dessutom att erbjudas boken Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? av Stina Oscarson och Sara Granér.

– Vi vill lyfta litteratur och läsning. Genom samarbetet i Angered hoppas vi kunna ge unga möjlighet att möta litteraturen, både i sin egen stadsdel och på Bokmässan, säger Frida Edman, tf ansvarig för Bokmässan i ett pressmeddelande.

ETC/Leopard förlag valde förra året att inte delta på Bokmässan och anordnade ett eget litteraturevent. Nu ser förlaget en väg tillbaka till samarbete och väljer att återigen medverka på mässan, även om det inte var självklart:

– Det var en öppen fråga. Men vi kände att dialogen med mässan var bra och i och med att de beslutat att inte välkomna Nya Tider så kände vi att det fanns sätt att vitalisera samtalen. Det är en fantastisk litteraturfest i grunden så vi vill så klart stötta det, säger Moa Elf Karlén, förlagschef på Leopard, till Svensk Bokhandel.

– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Andreas Gustavsson, chefredaktör på Dagens ETC, i pressmeddelandet. För oss har medverkan på Bokmässan alltid handlat om demokrati och debatt. Nu blir det väldigt påtagligt.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.